Diari Més

Societat

Arran de Valls denuncia una situació de transfòbia al Pius de Valls i al Santa Tecla

Els hospitals no van posar la injecció de testosterona a un jove «perquè no portava cap paper que l’autoritzés, tot i que disposaven del seu historial»

Vista general de l'hospital des de la Rambla Vella.

L'hospital de Santa Tecla retalla 6.400 hores anuals d'infermeriaAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arran de Valls denuncia una situació de transfòbia que va patir un jove transexual als hospitals Pius de Valls i Santa Tecla de Tarragona el passat 20 de maig. Segons explica l'agrupació, el noi es va dirigir a l'hospital Santa Tecla per tal d'injectar-se la dosi de testosterona que li tocava. En aquest centre tenien el seu historial, però tot i això, no va ser atès. També «va rebre menyspreus pel fet de ser trans», assegura Arran, a través d'un comunicat.

Després de la negativa en aquest primer centre, el jove va anar a l'hospital Piu de Valls per intentar que l’atenguessin, però tampoc van fer-ho. En aquesta segona ocasió, Arran narra que, després d'estar més d'una hora esperant al centre perquè algú l'atengués, un metge li va dir: «Has de demanar al teu endocrí un paper que t’autoritzarà durant un any a poder ser injectat per la teva malaltia allà on vagis», tractant el jove de malalt.

Els dos centres hospitalaris van «posar d'excusa el fet que no portava cap paper que l’autoritzés per a injectar-se la testosterona, tot i que els dos hospitals disposaven del seu historial», explica l'agrupació.

Arran assegura que «no es poden seguir tolerant aquestes accions de violència i odi cap a les persones trans», i mostren el suport cap a aquesta persona. A la vegada, l'agrupació denuncia la transfòbia d’aquests hospitals, i conclou que «no ens cansarem de lluitar contra aquells que ens neguen el dret a decidir sobre el nostre propi cos i sobre les nostres vides».

tracking