Diari Més

Tracta de blanques

Alliberades 5 dones obligades a prostituir-se a la Canonja

En una operació conjunta de Mossos, Policia Nacional i Inspecció de Treball, s'han detingut un total de set persones

L'operació va permetre alliberar cinc dones d'un prostíbul de La Canonja.

Alliberades 5 dones obligades a prostituir-se a la CanonjaGoogla Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set persones detingudes i cinc dones, víctimes d'explotaciósexual, alliberades és el balanç de l'operació conjunta realitzada a la Canonja per la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i Inspecció de Treball.

El dispositiu va actuar sobre un prostíbul ubicat al terme canongí i al peu de la carretera N-340. L'establiment estava regentat per una persona de nacionalitat belga i tenia ajuda de doscol·laboradorsespanyols. Els tres han estat detinguts després de comprovar-se l'existència de dones de diverses nacionalitats que eren víctimes d'un delicte d'explotació sexual.

Segons el comunicat de la Policia Nacional, les víctimes eren obligades a prostituir-se per mitjà de la coacció de nodonar-lesmenjar i en un dels casoshabiasofert abusos sexuals per part de la gerènciadelprostíbul.

La nota policial afegeix que amb elrecolzamentdel jutjat encarregat de la causa, es va realitzar un estudi de l'entramat econòmic que sustentava l'organització criminal. Aquest entramatincloïaun total de sis empreses, de les quals n'hi ha tres amb una implicació directa. D'aquestes es van supervisar nombroses dades fiscals, econòmiques, propietats mobiliàries,préstecsi comptes corrents, dades que hanpermèsdeterminar el delicte de blanqueig de capitals. A aquesta organització criminal se li atribueix un patrimoni general de més de 2.160.000 euros.

L'operació l'han desenvolupat agents del Grup I de laUCRIFde la Brigada Provincial deExtranjeríayFronterasde laComisaríaProvincial de Tarragona, per Mossos d'Esquadra i per funcionaris de la Inspecció de Treball de Tarragona.

tracking