Diari Més

Societat

La consellera Bassa anuncia la creació de tres nous centres de menors al Camp de Tarragona

Se situaran a la Conca de Barberà, Alt Camp i Tarragonès

La consellera Bassa a la roda de premsa de presentació de les principals novetats en l'atenció a infants a Tarragona.

La consellera Bassa anuncia la creació de tres nous centres de menors al Camp de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat projecta construir tres nous Centres Residencial d’Acció Educativa (CRAE) al Camp de Tarragona, els quals se situaran a la Conca de Barberà, Alt Camp i Tarragonès. Així ho han anunciat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ricard Calvo, els quals han anuncia les principals novetats pel que fa a l’atenció a infants i adolescents a les comarques de Tarragona. Amb aquests equipaments s’ampliaran de 162 a 192 les places en aquest recurs residencial per a infants tutelats.

Bassa ha explicat que els nous CRAE responen a la implementació del model residencial que ha impulsat el Departament. Aquest nou pla de xoc per atendre infants i adolescents titulats es posa en marxa amb la creació de CRAES de dimensions més reduïdes i menys places «on l’atenció pugui ser més personalitzada i tinguem una major segmentació d’edats» ha anunciat la consellera. D’aquesta manera es pretenen fer unitats convivencials de màxim 10 o 12 infants amb habitacions individuals o dobles, amb vocació d’integració comunitària.

Entre les novetats anunciades per la titular de Treball, Afers Socials i Famílies, s’inclou la creació d’una Casa d’Infants que s’ubicarà al Vendrell i serà la segona de les comarques de Tarragona. En aquest recurs es du a terme un treball conjunt de millora tant de l’infant o jove com de la seva família perquè pugui tornar a casa en el mínim temps possible.

Bassa també ha destacat l’augment de 17,5 professionals per a reforçar els Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) i la implementació d’itineraris de protecció individualitzats per a 20 joves tarragonins amb l’objectiu d’acompanyar-los en la inserció laboral i d’habitatge. Per a promoure l’emancipació de joves tutelats i extutelats, també s’ha ampliat amb 10 places el Servei d’Acompanyament d’Emancipació.

El Departament també disposarà de 4 nous pisos assistits per a majors de 18 anys que se sumaran als 6 que ja existeixen a Tarragona.

Finalment, la consellera ha anunciat la implementació d’una comissió de tuteles que, formada per experts interdisciplinaris i presidida per un funcionari públic, revisarà les execucions de tutela dels infants.

tracking