Diari Més

Infraestructures

Foment implantarà el doble ample europeu de forma directa al Corredor

El ministeri preveu reduir el trajecte en tren entre Barcelona i València en mitja hora a partir del segon trimestre del 2018

Imatge del Corredor del Mediterrani al seu pas per Vandellòs-Hospitalet de l'Infant.

Foment implantarà el doble ample europeu de forma directa al CorredorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Foment implantarà de manera directa el doble ample internacional en el tram entre Vandellòs i Castelló de la Plana del Corredor Mediterrani. Així ho va anunciar ahir el secretari d’estat d’infraestructures, Julio Gómez-Pomar, durant la seva intervenció en les jornades de treball dels nodes urbans i regions del Corredor Mediterrani, que es va celebrar a València.

El número dos del ministeri va indicar que la instal·lació definitiva de l’ample internacional en aquest tram, sense passar per la fase intermèdia del tercer fil, es preveu per al tercer trimestre del 2018, moment a partir del qual començarà la fase de proves. Segons explicà Gómez-Pomar, aquesta implantació, unida a la finalització de l’ample ibèric en el tram entre Vandellòs i Tarragona, permetrà reduir el trajecte de l’Euromed entre Barcelona i València en mitja hora. Amb aquestes actuacions, Foment ha explicat que hi haurà ample de via internacional des de Castelló a la frontera francesa, i que per a les mercaderies hi haurà un tercer fil des de Vila-seca, Tarragona i Sant Vicenç de Calders fins a Castellbisbal. Gómez-Pomar també remarcà el compromís del ministeri de tenir enllestides les obres des de Múrcia fins a la frontera amb França a finals del 2019 per iniciar les fases de proves.

Davant les preguntes dels mitjans sobre l’anunci de la doble via internacional entre Castelló i Vandellós, la conseller valenciana María José Salvador, també present a les jornades de treball sobre nodes urbans i regions del Corredor del Mediterrani, va manifestar que just s’acabava d’assabentar de la decisió i que els tècnics del seu departament l’estudiarien. Amb tot, va lamentar que les adjudicacions del 2014 s’hagin rescindit i s’hagi de tornar «a la casella de sortida».

Així mateix, María José Salvador va afegir que cal abordar de manera conjunta la infraestructura, primerament la connexió amb la resta de les autonomies i la necessitat de connectar amb França. «Si arribem a la frontera i França no ha fet els deures, haurem avançat molt poc», va advertir.

tracking