Diari Més

El conveni de la neteja cobrirà també els treballadors del sector subcontractats a Port Aventura

El jutjat Social de Tarragona torna a donar la raó a la UGT, que havia denunciat una retallada de drets de la plantilla al passar a ser contractats per una empresa multiserveis

Imatge de la zona d'hotels del parc temàtic.

El conveni de la neteja cobrirà també els treballadors del sector subcontractats a Port AventuraPortAventura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors subcontractats per a la neteja de vials i serveis de PortAventura estaran coberts pel conveni col·lectiu de la neteja de Catalunya, segons ha determinat una nova sentència del jutjat Social número 3 de Tarragona. UGT de Catalunya va interposar una demanda el passat pes de desembre perquè l'empresa multiserveis Servicesa, que va assumir la plantilla subrogada a partir de juny de 2015, mantenia diferències salarials de fins a 350 euros menys que percebien els treballadors eventuals respecte la resta. Segons el sindicat, Servicesa, que va substituir l'empresa Optima Facility Services –del mateix grup- en la subrogació d'aquests serveis de neteja a PortAventura, va dotar-se d'un conveni propi «que no té legitimitat per aplicar-se en l'activitat que es desenvolupa» al parc temàtic.

El conflicte arrenca a partir de la subrogació de la plantilla a Optima Facility Services el 31 de gener de 2013. En aquell moment, segons recorda UGT, les mobilitzacions van permetre que es reconeguessin als treballadors subrogats tots els drets que tenien estant contractats per PortAventura. En canvi, però, als eventuals, la mateixa empresa els pagava 350 euros menys. «Per una mateixa feina, salari diferent», remarquen. El sindicat explica que les diferències salarials respecte el conveni i les pràctiques abusives es van mantenir després que passessin a dependre de Servicesa, des del 15 de juny de 2015.

De fet, aquesta és la segona sentència en pocs dies que guanya la UGT en relació a «l'explotació laboral exercida per les empreses multiserveis». En aquest sentit, la setmana passada, el jutjat Social número 1 de Tarragona ja va sentenciar que els treballadors del servei de pisos i bugaderia de l'empresa Acciona Multiservicios per als hotels de PortAventura s'hauran de regir pel conveni col·lectiu de la Indústria d'Hostaleria i Turisme de Catalunya.

tracking