Diari Més

Denuncien l'aparició de paparres a les dependències de la Policia Local de Valls

És un nou episodi de les males condicions en què es troba la seu policial

Imatge de l'accés a les dependències de la Policia Local de Valls.

Denuncien l'aparició de paparres a les dependències de la Policia Local de VallsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local de Valls va detectar, ahir dijous a la nit, la presència de paparres a les seves dependències policials. Així ho ha denunciat públicament en el seu perfil de Twitter el regidor de Compromís per Valls, Ramon Font, qui ha assegurat a Diari Més que «aquest només és un nou episodi de les mancances que presenten les instal·lacions de la Policia Local».

Font explica que, segons ha pogut saber per fonts de treballadors municipals, les paparres es van detectar ahir dijous a la nit. En total serien 7 paparres les que van matar els agents de la Policia Local. «El fet que es detectin paparres és una cosa seriosa –afirma el regidor de Compromís per Valls- a nivell sanitari és perillós perquè fins i tot et poden arribar a ingressar».

Per la seva banda, fonts municipals han apuntat que l'Ajuntament està actuant de manera immediata, com ha anunciat el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Enric Garcia, al seu perfil de Twitter. De fet, ja s'ha contractat una empresa especialitsta que aquest mateix matí està fent un tractament per exterminar-les. El tractament es repetirà en setmanes posteriors.

La problemàtica de les paparres podria provenir de la mort dels coloms, segons afirma Ramon Font. Això es deu a que els insectes piquen a aquests ocells i, un cop aquests es moren, busquen altres éssers vius de qui alimentar-se. En aquest sentit Font apunta que aquesta problemàtica podria afectar a altres zones i veïns de la ciutat, com podrien ser els veïns del costat de l’edifici Ca Pedró, on els veïns denuncien a l’Ajuntament de forma habitual «que hi ha coloms morts que no es retiren, cosa que podria generar paparres».

«Necessitat urgent» de trobar una nova seu

Les dependències de la Policia Local de Valls «necessiten urgentment un canvi d’ubicació», segons afirma el mateix Ramon Font, ja que les instal·lacions presenten un gran nombre de mancances. Les dependències «són molt petites pel nombre d’agents, obsoletes i tenen una manca de mesures de seguretat», afirma el regidor de Compromís per Valls, formació que va denunciar les mancances el 2015 a través d’un informe elaborat pel Sindicat de Policies Locals de Catalunya.

«Hi ha moltes humitats, cauen trossos de paret i sobretot són molt estretes», relata Font, qui afirma que l’Ajuntament «prioritza grans projectes però deixen passar el temps en petites però importants coses com és un canvi necessari de seu», problemàtica que també té l’escola de música del municipi. Ramon Font afirma que «l’aparició de paparres és un nou exemple que cal actuar d’immediat».

Des de la Policia Local de Valls han declinat fer cap declaració al respecte.

tracking