Diari Més

Municipal

Vila-seca rebutja frontalment el festival Elrow que organitza Salou

L’alcalde, Josep Poblet, diu que «no em sembla bé ni la data (15 de juliol), ni el lloc (antiga pedrera)»

La zona on està previst el festival és espai portuari i l'accés es fa des de la Pineda.

Vila-seca rebutja frontalment el festival Elrow que organitza SalouGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No em sembla bé ni el lloc ni la data. És un gravíssim error i qui ho ha de saber (l’Ajuntament de Salou), ja ho sap». Així de contundent es mostrava l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, en el darrer plenari davant la pregunta del regidor de Ciutadans, Juan Antonio Ramírez, sobre l’Elrow Friends & Family,el festival de música electrònica que se celebrarà el 15 de juliol a l’antiga pedrera del Cap Salou.

El que podria semblar una ingerència d’un ajuntament sobre les decisions del municipi veí, no ho és, si es té en compte que l’accés a l’espai on es desenvoluparà el festival, l’antiga pedrera, és el carrer Vaporet, un vial ubicat just als límits d’ambdós termes municipals i que comparteixen Vila-seca i Salou. De fet, l’entrada a la zona està ubicada a la Pineda (Vila-seca). El festival de música electrònica espera rebre entre 15.000 i 20.000 persones, una quantitat que difícilment absorbirà aquest carrer i que posa en qüestió la idoneïtat, en termes de seguretat, de l’escenari triat: l’antiga pedrera, a tocar dels penya-segats del Cap Salou.

D’altra banda, per les seves característiques, el festival de música electrònica grinyola en el discurs de defensa aferrissada del segell de destinació de turisme familiar que han fet les administracions locals i el sector hoteler durant els darrers anys. «Els estaments oficials que tenen la directa responsabilitat coneixen l’opinió del govern de Vila-seca, del seu Ajuntament, dels seus tècnics. No em sembla bé ni el lloc, ni la data. I no ho dic com una opinió personal –que també–, però, si de nosaltres depengués, aquella activitat en aquella data i el lloc és un gravíssim error», va sentenciar Poblet de forma contundent en el plenari de divendres.

El cert és que l’elrow Friends & Family finalmentpodria no celebrar-se. L’Autoritat Portuària, titular de l’espai públic que es pretén ocupar, està elaborant els informes interns i externs sobre l’esdeveniment. En cas que els informes de l’Autoritat Portuària fossin favorables, l’Ajuntament de Salou ha d’obtenir el vistiplau de Protecció Civil.

L’Associació hotelera, en contra

D’altra banda, segons ha pogut saber Diari Més, l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda hauria fet arribar a l’Ajuntament de Salou el seu rebuig per l’organització d’aquest festival al·legant motius idèntics als esgrimits pel batlle de Vila-seca.

tracking