Diari Més

El Monestir de Santes Creus recupera el Festival de Música amb 3 concerts el juliol

El cicle, impulsat per la Fundació Música Solidària, dedicarà l’edició d’enguany a la Fundació Esclerosi Múltiple

Imatge de Santes Creus, amb el monestir a l'esquerra.

El Monestir de Santes Creus recupera el Festival de Música amb 3 concerts el juliolACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Monestir de Santes Creus, a l’Alt Camp, tornarà a ser l’escenari del Festival de Música, un cicle de concerts que recupera un dels esdeveniments culturals més importants de les comarques de Tarragona. Els concerts se celebraran els dies 1, 15 i 29 de juliol i aniran a càrrec de prestigiosos músics que interpretaran obres de Mozart, Beethoven i Bach. Sota el títol ‘Música, Solidaritat i compromís amb les persones i el territori’, el certamen està impulsat per la Fundació Música Solidària i ofereix una proposta musical adreçada a finalitats i entitats socials arrelades al territori. En aquesta edició de la represa, els beneficis es destinaran a l’Hospital Mas Sabater de Reus, que ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per l’esclerosi múltiple i altres malalties neuro-degeneratives.

Impulsat per la Fundació Música Solidària, amb la col·laboració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, la Diputació de Tarragona i Repsol, el Festival de Música recupera l’antic esdeveniment que durant anys es va celebrar al Reial Monestir. Segons s’ha anunciat aquest dimecres a Reus, el cicle constarà de tres concerts que tindran lloc els dies 1, 15 i 29 de juliol, a dos quarts de deu la nit. Tots se celebraran en l’antic dormitori dels monjos, un espai amb extraordinària sonoritat, òptim per a fer-hi concerts.

El concert inaugural, amb una clara voluntat d’implicar el territori, anirà a càrrec del Cor i Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili i del Cor i Orquestra UNESCO Barcelona sota la direcció de Gonçal Comellas, que interpretaran el Rèquiem de Mozart. El segon serà un concert amb obres de Beethoven -la cinquena simfonia i el concert per a piano i orquestra nº 5 ‘Emperador’- i, el concert de cloenda, es dedicarà a obres de Bach, sota el títol ‘Concerts de Brandenburg’.

tracking