Diari Més

Iniciativa

Joves del Camp inicien un projecte pioner de marxandatge sostenible

Faran serigrafies amb tinta ecològica a partir de roba que ha estat elaborada sense explotació

D'esquerra a dreta, Marina Barberà, Julià Gómez, Roger Gonzàlez i Mario Gonzàlez.

Joves del Camp inicien un projecte pioner de marxandatge sostenibleCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre joves del Camp de Tarragona estan a punt d’engegar un projecte pioner a la província: producció de marxandatge ètic sostenible i de no explotació sota el nom Subalterna Serigrafia. Al seu darrere hi ha Julià Gómez, Marina Barberà, Mario Gonzàlez i Roger Gonzàlez, tots ells de poc més de 20 anys. Segons expliquen, el seu objectiu és donar resposta «al buit existent al Camp de Tarragona d’una alternativa que garanteixi que els objectes tèxtils estiguin lliures d’explotació i que tinguin un contingut totalment ètic i sostenible amb el medi ambient».

El projecte, de caràcter cooperativista, es basa en la serigrafia. En aquest sentit, els quatre joves s’encarregaran de serigrafiar marxandatge amb una màquina que han obtingut recentment, tot utilitzant tinta ecològica que han comprat a Barcelona. El procés, però, no únicament se centra en la serigrafia, sinó que també garanteix que la roba que s’utilitzi tingui un caràcter ètic, lliure d’explotació. Així, els teixits es compraran en una empresa londinenca, Continental Clothing CO, «l’única a nivell europeu que compta amb el certificat Fair Share Foundation», destaquen els quatre joves.

Fa tan sols dos mesos que el projecte es va començar a definir a partir d’una conversa entre amics amb a intenció de tirar endavant conjuntament algun projecte de caràcter social. D’entre les diverses idees que van sorgir, van decidir que la més viable i amb un buit més important al Camp de Tarragona era la serigrafia, una modalitat que tan sols havia treballat la Marina. «També tenim un amic que sap fer serigrafies, i ens va ensenyar com va el procés», expliquen.

Ara, dos mesos més tard, ja tenen gairebé una desena de comandes per atendre. «És tot un luxe que abans d’engegar màquines ja tinguem feina. Això mostra el buit que hi havia en aquest àmbit», asseguren. El primer dels treballs serà fer els jerseis de la Festa Major de Valls del Casal Popular La Turba, i és que una de les línies de treball que preveu Subalterna Serigrafia és atendre comandes per part de moviments socials i associacions, però també a nivell personal. D’altra banda, el projecte preveu una segona línia de treball, que és oferir dissenys propis que ara per ara es poden consultar a través de la pàgina web de Subalterna, i que s’imprimirien físicament davant de les demandes dels clients.

Els quatre joves destaquen que es tracta d’un projecte autogestionat sense ànim de lucre, en el qual, la finalitat és recuperar la inversió feta per cada un dels components i revertir els futurs beneficis en el mateix projecte per poder créixer poc a poc.

tracking