Diari Més

Laboral

Desconvocada la segona jornada de vaga a Codorniu prevista pel dimecres 31 de maig

Direcció i comitès d'empresa han arribat a un principi d'acord sobre l'expedient que haurà de ser ratificat en assemblea

Imatge d'arxiu d'una pancarta de rebuig a l'ERO a l'entrada principal de les caves Codorniu.

ero, ccoo, direcció, antonio cruces, codorniu, negociació, empresaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona jornada de vaga prevista a Codorniu per al dimecres 31 de maig va ser desconvocada a última hora d’ahir dilluns, després d’una reunió entre direcció i comitès d’empresa que va durar prop de sis hores. La primera de les dues jornades d’aturades anunciades com a rebuig a l'ERO presentat per la direcció ja va ser desconvocada la setmana passada, després que ambdues parts acostessin posicions sobre els extrems d’aquest expedient. Ara, direcció i comitès d'empresa han arribat a un principi d'acord que haurà de ser ratificat aquest dimecres en assemblea per la plantilla de tots els centres afectats. Fonts sindicals han explicat a l’ACN que l’assemblea serà única i se celebrarà a les 10 del matí a la planta de Sant Sadurní d’Anoia. El contingut del preacord es presentarà aleshores als treballadors, i no se n’ha volgut avançar res abans de la reunió.

En tot cas, en la negociació que va permetre desconvocar la primera jornada de vaga l’empresa va oferir prejubilar els treballadors a partir dels 56 anys i es va rebaixar de 81 a 72 els acomiadaments previstos. Quedava pendent, aleshores, un pacte en l’àmbit de les indemnitzacions.

tracking