Diari Més

Denuncien l'escassedat de l'àpat per passar el Ramadà a la presó

Un dels interns afirma que el menjar que se’ls serveix durant la nit, després del dejú diürn, és insuficient per passar la jornada

Es calcula que el nombre de reclusos que practica el Ramadà podria superar la cinquantena.

Denuncien l'escassedat de l'àpat per passar el Ramadà a la presóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àpat que s’està servint als reclusos musulmans que practiquen el Ramadà al centre penitenciari de Mas Enric està provocant el malestar entre el col·lectiu que, des del passat dissabte i fins al 25 de juny, practiquen el dejú diürn des de l’albada fins que es pon el sol.

Segons afirma un intern, que prefereix mantenir-se en l’anonimat, el menjar que se’ls dona a l’hora de sopar és insuficient per passar la nit i no correspon a la quantitat que rep qualsevol pres en una jornada normal, és a dir, l’esmorzar, el dinar i el sopar. «Amb l’excusa del Ramadà el CIRE –que gestiona els menjadors– s’està estalviant les racions d’un bon grapat d’interns», assegura el pres.

Tot i que es desconeix el nombre exacte de reclusos que practiquen el Ramadà, es calcula que podrien superar la cinquantena, segons afirma la mateixa font. Assegura que l’escassedat de l’àpat està provocant queixes i malestar entre aquest col·lectiu que conviu amb la resta d’interns de Mas Enric.

Els musulmans que segueixen el mes del Ramadà recullen el sopar quan la resta de reclusos ja són a taula per tal de poder menjar a la seva cel·la. El centre penitenciari els dóna un recipient amb l’harira, la sopa tradicional que se serveix durant el Ramadà i, que segons l’intern, és de 200 mL. Se’ls serveix també un petit brick de llet, un iogurt, una pasta, una fruita, dos dàtils, peces de pa i dos talls d’embotit, segons ha explicat l’intern i ha contrastat Diari Més. És la quantitat de menjar que correspondria a l’esmorzar i a un dels àpats del dia, «i no és suficient per passar tota la nit», afirma el reclús.

«Han hagut queixes en el mòdul de Joves durant aquest cap de setmana i hi ha un malestar general. Només podem ingerir aliments quan es pon el sol i fins a l’albada, però hem d’anar menjant durant la nit per poder passar el Ramadà», assegura el pres.

tracking