Diari Més

El Celler Noucentista de Vila-seca comptarà amb un museu l'any 2020

Aquesta proposta i la restauració d’aquesta edificació emblemàtica seran una realitat gràcies a l’aportació dels fons FEDER, que arriben d'Europa

Poblet, la consellera i la resta de representants municipals presents a la cita.

El Celler Noucentista de Vila-seca comptarà amb un museu l'any 2020Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Celler Noucentista de Vila-seca, una de les construccions més emblemàtiques del municipi datada en el segle XII, gaudirà d’un rentat de cara que ja feia temps que necessitava. Aquest edifici es restaurarà completament i, a més, s’hi crearà un museu d’història, que estarà estretament relacionat amb els vins.

Això ha estat gràcies als fons europeus FEDER, que reparteix la Generalitat de Catalunya, que aportaran un total de 2 milions d’euros dels 4,8 milions d’euros totals que costaran tant la rehabilitació com la construcció del mateix museu. Sempre, parlant de preus sense IVA.

Meritxell Borràs, consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, a més, es va aventurar aquest dilluns a oferir una data on està previst que tot estigui finalitzat i preparat perquè els vila-secans i vila-secanes i els forans puguin gaudir de la nova instal·lació. «Crec que l’any 2020 podrem inaugurar el celler», va avançar la consellera, que va acompanyar a Josep Poblet, alcalde de Vila-seca, en la compareixença pública per explicar en què consistirà el projecte.

Borràs explicava que es tracta d’un projecte molt ambiciós, ja que «els fons FEDER atorguen un màxim del 50% dels diners que demanen els ajuntaments per projectes concrets, i només poden fer la petició de quatre milions d’euros». En aquest sentit, afegia que «el fet que s’hagi decidit ajudar a Vila-seca amb dos milions d’euros deixa ben clar la importància que té per a nosaltres aquest projecte. Catalunya, a diferència de la resta de Comunitats Autònomes, posa els FEDER a disposició dels seus ajuntaments».

Josep Poblet, molt feliç també per poder anunciar la remodelació d’aquest espai, es mostrava molt més prudent. «Si la consellera diu que al 2020 estarà a punt, farem tot el possible, encara que potser hi arribarem justos», assegurava l’alcalde, qui detallava que quan estigui enllestit el projecte, «farem realitat un gran espai de caràcter socio-cultural. Volem articular un nou punt de centralitat al municipi, a la nostra anella urbana». Poblet creu que, amb la finalització d’aquest gran projecte, Vila-seca comptarà amb diversos punts cèntrics, que ajudaran a «generar equilibri territorial, internacionalitzar la nostra marca, generar ocupació i generar especialització intel·ligent». A més, en el Celler Noucentista s’hi podran desenvolupar diverses activitats, com ara «exposicions, projeccions, mostres, fires o d’altres activitats de lleure», segons va detallar el mateix alcalde.

Ara mateix la situació està en fase d’avantprojecte, de forma que caldrà esperar al projecte d’execució per concretar dates i més detalls. Tot i això, l’obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura, que està declarada Bé Cultural d’Interès Local, gaudirà d’un rentat de cara necessari i que fa temps que l’Ajuntament de Vila-seca buscava.

L’edifici compta amb una superfície total de 3.150 metres quadrats. 2.210 metres quadrats corresponen a la planta baixa, que comptarà amb un espai polivalent, un vestíbul, la zona de serveis, l’escenari, el magatzem, l’espai museïtzat i el soterrani.

A la primera planta, de 750 metres quadrats, hi haurà uns camerinos, a banda de l’espai pel Museu i un espai exterior per poder visitar-lo. La segona planta, que consta d’un espai total de 190 metres quadrats, estarà destinat a les oficines de la instal·lació.

tracking