Diari Més

Laboral

L'increment de presos a Mas Enric desborda el jutjat de pau de la Secuita

La gran quantitat de comunicacions i citacions que rep la població reclusa col·lapsa un agrupació que atén a cinc municipis

Un grup d'interns caminant pel carrer principal del centre penitenciari del Catllar.

L'increment de presos a Mas Enric desborda el jutjat de pau de la SecuitaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de Pau de la Secuita, que funciona com a agrupació que dóna servei a aquest municipi, però també als del Catllar, els Pallaresos, Renau i Perafort, s’està desbordant a causa de la gran quantitat d’exhorts –actes de comunicació– que rep la població reclusa. El sindicat UGT denuncia la manca de previsió de l’administració de Justícia, que podria provocar un conflicte entre les poblacions de la Secuita i el Catllar.

Els dos funcionaris que hi treballen, i un tercer de reforç temporal, no donen l’abast per atendre els 11.000 habitants de les cinc localitats d’ençà que es va obrir el centre penitenciari de Mas Enric. Acusen l’impacte del gran volum de gestions judicials que genera una presó. Després del tancament de la Model, el trasllat de presos dels centres dels centres penitenciaris de Brians i Ponent al Catllar va començar el mes passat i continuarà el degoteig fins al setembre, quan la presó arribarà al 81% de la seva capacitat.

Mas Enric, que va inaugurar-se amb els 390 reclusos de la presó de Tarragona, albergarà fins a 800 persones a finals d’any. Des de la seva obertura, l’agrupació de la Secuita va començar a rebre exhorts per a gestionar els actes de comunicació amb els presos –citacions, notificacions...– i de la ràtio de 4,5 per pres a l’any que es preveia l’any 2016, en realitat es van produir 8. Segons ha denunciat UGT públicament, «l’any 2016 es preveien 1.000 exhorts per a 300 reclusos, però se’n van diligenciar 2.290». El sindicat recorda que Justícia va anunciar la creació d’un jutjat de pau amb les dotacions adients al Catllar en el termini d’un any, però continuen sense notícies d’aquesta oficina.

Des del sindicat es destaca que, els treballadors dediquen dos dies a portar les comunicacions a la presó, però tenen el seu horari i, fora d’aquest, es poden produir exhorts urgents generats pel jutjat de guàrdia.

tracking