Diari Més

Los Manolos i Aspencat ja preparen el Sant Joan de Valls

La Fundació Pau Casals serà nomenada Ambaixador dels Xiquets de Valls 2017

Imatge d'un concert d'Aspencat.

Aspencat, Animal i Ebri Knight a la festa Major de Sant Joan a Vallswww.aspencat.org

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls escalfa motors per la Festa Major de Sant Joan 2017, que començarà oficialment la tarda del 20 de juny amb la ritual sortida de l’àliga al balcó després d’un primer cap de setmana d’activitats prèvies des del divendres 16. El programa d'actes proposa continguts per a tots els gustos, edats i franges horàries, coorganitzats per 51 entitats. El ball de bastons, en el seu 25è aniversari de la recuperació, tindrà un marcat protagonisme amb la imatge gràfica i també en la programació.

La Festa Major de Sant Joan 2017 anirà des del divendres 16 fins al dilluns 26 de juny. Viurà l’estrena del recuperat ball dels Cercolets, que no sortia des del segle XIX i que serà apadrinat pels de Vilafranca del Penedès, així com les del bou i del Lladrefaves petits, construïts respectivament per l’imatger vallenc Eudald Ferré i el terrassenc Jordi Grau. Comprovarà com el gegant i la geganta han retrobat la seva reencarnació més patrimonial gràcies a l’històric taller d’imatgeria Casserras de Solsona. Gaudirà d’alguns dels balls de bastons més tradicionals de Catalunya que vindran a fer els honors en els 25 anys de la recuperació dels bastoners locals. La moixiganga obrirà la capella votiva de Sant Joan en l’edifici que havia acollit l’antiga casa pairal de l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell, a la Muralla del Castell, 39, i alhora realitzarà per primer cop la seva representació completa dins la Festa Major als arcs de l’antic celler del Paborde.

També dins la seqüència ritual, el conte d’obertura de Sant Joan serà dedicat als 70 anys del gegant i la geganta, que van ser estrenats el 1947. L’animador i speaker del Barça Pep Callau en serà el conductor dimarts 20. La mateixa tarda la figura del Santjoaner 2017 recaurà en Josep Bofarull Veciana, rector de la parròquia de Sant Joan Baptista.

La música de Sant Joan 2017

Un dels plats destacats serà la proclamació de la Fundació Pau Casals com l’Ambaixador dels Xiquets de Valls 2017, presidida per la vídua de l’insigne compositor i intèrpret. Pel que fa a la música, des de grups de rock i pop dels Països Catalans de primer ordre, com Aspencat, Animal i Ebri Knight, fins a la formació rumbera de Los Manolos, faran parada a la capital de l'Alt Camp a l'aparcament. Completen el cartell l'ex Tequila Alejo Stivel, els bascocatalans Green Valley i els Lendakaris Muertos. L'accent del Camp de Tarragona el posarà Roba Estesa.

La plaça de l’Oli comptarà amb les set actuacions de l’Orquestra Mitjanit (dia 20); el nou disc de la cançó d'autor compromesa de Cesk Freixas (dia 21); el segell del Territori Vallenc de la mà dels combos locals de l’Escola de Música Robert Gerhard (dia 22) i el format acústic de Maria Jacobs presentant el seu disc (dia 23); les versions enèrgiques tribut a Fito y Fitipaldis amb la banda Acabamos de llegar (dia 24); el segon disc de Ramon Mirabet, i el folk més amable de La Portàtil FM (dia 26).

El tercer escenari musical serà al Pati on l’Orquestra La Principal de la Bisbal protagonitzarà la revetlla de Sant Joan. L’espai tindrà un marcat accent familiar la tarda del diumenge 25 quan actuarà la cantant Dàmaris Gelabert. Només serà una de les activitats adreçades als més petits i a les famílies que escoltaran música a la plaça dels Alls, podran jugar amb la nova figura de goma dedicada a l’àliga dins la col·lecció que confecciona la històrica Casa Bonifàs, gaudir de les habilitats circenses a la plaça de la Biblioteca, i delectar-se amb contacontes en diferents espais.

El programa d'actes complet es pot consultar en aquest enllaç.

tracking