Diari Més

Agricultura

La pagesia de Tarragona obre les portes amb el segon Benvinguts a Pagès

150 cases de pagès, restaurants, allotjaments i activitats s'apunten a la segona edició de l'activitat a la demarcació

Un moment de la presentació de l'activitat, que ha tingut lloc al nou Mercat Central de Tarragona.

La pagesia de Tarragona obre les portes amb el segon Benvinguts a PagèsGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Visitar oliveres mil·lenàries, molins prehistòrics, veure com treballen les abelles, descobrir vins fets amb varietats de raïms autòctones, veure com s’ha recuperat el conreu del safrà a Catalunya després de cent anys de la seva desaparició o tastar un vinagre fet amb mel i deixat reposar en bótes de roure francès. Aquestes són només algunes de les propostes del Benvinguts a Pagès a la demarcació de Tarragona.

Amb la segona edició de Benvinguts a Pagès, que es farà del 3 al 5 de juny, la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. A les comarques tarragonines una quarantena d’explotacions agràries i ramaderes oferiran visites gratuïtes perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

A la demarcació, més de 80 restaurants i allotjaments i una trentena d’activitats complementàries s’han sumat a la iniciativa. En total, són 150 participants tarragonins en un cap de setmana que, arreu de Catalunya, supera els 850.

Visites gratuïtes

El punt fort del Benvinguts a Pagès són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes, dissabte, diumenge i dilluns. No caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada per fer les visites (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes. Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d’oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills o gallines, famílies dedicades a la pastura, apicultura, formatgeries, pescadors, etc.

Allotjaments i menú Benvinguts a Pagès

El mateix web reuneix tots els establiments turístics i restaurants que s’han afegit a la iniciativa. En el cas dels allotjaments fan ofertes especials per a tot el cap de setmana, i els restaurants oferiran el menú Benvinguts a Pagès que cada establiment adaptarà segons la seva ubicació i estil de cuina, però que tindrà com a denominador comú una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada.

A més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb les gairebé 160 activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions arreu de Catalunya. L’oferta, que triplica el nombre d’activitats de l’any passat, és molt variada i a la demarcació de Tarragona inclou, per exemple, tallers de melmelada i coca de cireres, visita a un jardí botànic medicinal, degustacions i tastos, excursió entre vinyes o visita a un mercat agroecològic... Algunes d’aquestes activitats són gratuïtes i d’altres tenen un cost associat.

tracking