Diari Més

Laboral

La direcció de les centrals d'Ascó i Vandellòs es reuniran amb els representants sindicals de les empreses auxiliars

Els més de 1.300 treballadors d’empreses subcontractades exigeixen garanties en la subrogació i les condicions laborals

Imatge d'arxiu de la central nuclear d'Ascó durant unes maniobres dels serveis d'emergència.

Revocat el sobreseïment de la querella per alliberament de radioactivitat a AscóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants sindicals de les empreses auxiliars de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs es reuniran demà dimarts amb la Direcció de l’Associació Nuclear Ascó Vndellòs (ANAV), gestora de les centrals, per tal de tractar les seves reivindicacions. Els més de 1.300 treballadors d’empreses contractades demanen garanties en la subrogació i les condicions laborals.

La reunió tindrà lloc demà dimarts a la tarda a Tarragona. Per part de la UGT hi participaran representants dels comitès d’empresa de les centrals d’Ascó i Vandellòs -tant de les pròpies centrals com de les empreses subcontractades- i de la Federació d’Indústria (FICA) de la UGT de Catalunya, de Tarragona i de Terres de l’Ebre.

El sindicats de les empreses auxiliars han deixat en suspens les mobilitzacions que realitzen des del febrer en motiu de la reunió. Un cop se sàpiguen els resultats de la trobada, les assemblees de treballadors de les empreses auxiliars decidiran si continuen amb les mobilitzacions previstes el proper 26 de maig i 2 de juny, les quals podrien culminar amb una vaga de treballadors contractistes la setmana del 5 a l’11 de juny.

Les dues centrals nuclears tenen actualment subcontractades una trentena d’empreses amb més de 1.300 treballadors que duen a terme serveis molt diversos, des del manteniment industrial i elèctric fins a l’enginyeria, passant per la neteja industrial i de locals. Des de la UGT s’exigeix un acord amb les empreses auxiliars per garantir l’aplicació del conveni col·lectiu de referència de cada sector, la formació adequada dels treballadors i la prevenció de riscos laborals, la no contractació d’empreses multiserveis i la subrogació de les plantilles.

tracking