Diari Més

Tarraco Viva porta a Falset una recreació de la lluita de gladiadors i l'espectacle Fabula Amoris

Les representacions es realitzaran a la plaça del Castell el dissabte 20 de maig a partir de les 19h

Els Provocatores entren a l'arena de l'Amfiteatre Romà de Tarragona. El públic aplaudeix. Els dos gladiadors es miren als ulls, saben que lluitaran i que un dels dos 'morirà'. L'àrbitre ordena el tret de sortida: «Pugna». I comença l'acció. Així comença un dels actes més multitudinaris i exitosos del festival Tarraco Viva. Des de fa molts anys, els homes, i en aquest cas, les dones, de Dario Battaglia —director de l'Istituo Ars Dimicandi— captiven als tarragonins amants de la història.

El món dels gladiadors a l'Amfteatre romà de TarragonaCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça del Castell de Falset acollirà, el dissabte 20 de maig a les 19h, una recreació centrada en la lluita dels gladiadors en el marc de Tarraco Viva. Es tracta de la primera recreació històrica que el festival programa al Priorat. L’encarregat de posar en escena i contextualitzar el sentit i la pràctica dels gladiadors serà el grup Tarraco Lvdvs, el qual mostrarà la relació del món dels gladiadors amb els valors i creences més profundes dels romans.

Per altra banda Falset també acollirà l’espectacle musical, Fabula Amoris, que tindrà lloc a les 20h i explica la història dels personatges mitològics Psique i Eros. El públic podrà gaudir dels sons de diferents instruments reconstruïts de l’època romana ii les danses dels ballarins. Ambdós espectacles són lliures i gratuïts.

tracking