Diari Més

Societat

Salou desplega el servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi

El servei comptarà en temporada alta amb 26 persones

Foto oficial d'inici de servei

Salou desplega el servei de salvament i socorrisme a les platges del municipiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou ha desplegat ja a les platges el servei de salvament i socorrisme amb un dispositiu de 15 persones repartides en 14 punts que s’aniran incrementant coincidint amb el punt àlgid de l’estiu fins arribar als 26 socorristes. Fins al 15 d’octubre el personal de socorrisme, que presta la concessionària Servitur Salvament SL, vigilarà de manera activa les platges de Salou amb bases fixes de salvament a Ponent, Llevant; Capellans; i la Llarga i també realitzant rondes per les cales que no posseeixen base de salvament fix.

Tot i que la temporada oficial va començar abans de Setmana Santa avui s’ha fet la foto oficial d’inici de servei. L’alcalde, Pere Granados, ha instat l’equip humà que conforma el servei a «oferir una bona atenció al col·lectiu de banyistes actuant amb gran professionalitat».

Enguany, a més, també hi ha altres novetats a la platja per tal d’ampliar l’oferta familiar. D’una banda, s’han instal·lat diversos rentapeus als grups de dutxes que hi ha al llarg de Llevant i Ponent per tal de poder netejar-se la sorra, així com nous mòduls de banys poly-klyn a la platja de Llevant i Ponent. Tots quests nous equipaments es complementen amb les activitats i serveis ja existents a la platja, les plataformes d’inflables, entre d’altres instal·lacions aquàtiques.

«Des de l’Ajuntament apostem per millora continua de la qualitat del servei que oferim a les nostres platges com a gran actiu turístic del municipi», ha assenyalat la regidora de Platges, Julia Gómez, qui també ha afegit que «Salou ofereix quasi set mesos de control i vigilància al litoral en un dels serveis més dilatats en salvament i socorrisme de tot el litoral».

A part del capital humà importantíssim que presta el servei també es compta amb cinc cadires amfíbies especials per a persones amb mobilitat reduïda (prèvia cita); una ambulància exclusiva per a atendre les possibles urgències a les platges; una moto d’aigua; dos kayaks; dos taules de rescat; una bicicleta elèctrica ecològica; i dos embarcacions semi-rígides. El servei de vigilància inicia a les deu del matí el torn i acaba a les vuit del vespre en temporada alta. Com a novetat d’aquest any, cal destacar el punt de salvament i socorrisme que s’instal·larà a Cala Crancs properament, concretament en l’edifici dels Triangles, on s’està ubicant un punt fixe de socorrisme per tal d’atendre de manera més immediata alguna incidència que hi pugui haver, així com a punt de vigilància en la zona del Cap Salou.

tracking