Diari Més

Promoció

La primera Terrafira escalfa motors al Morell

La nova proposta reuneix artesania, gastronomia i comerç, amb pinzellades artístiques i culturals, durant el cap de setmana vinent

Imatge d'arxiu d'una activitat a la Rambla del Morell.

La primera Terrafira ecalfa motors al MorellAjuntament del Mortell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot és a punt al Morell per a l’estrena, aquest proper divendres a la tarda, de la Terrafira, la mostra que ofereix una barreja d’artesania, gastronomia i comerç, i que es veurà completada amb diferents accions culturals durant tot el cap de setmana. La Terrafira s’estendrà durant tres dies per diversos punts del centre del Morell, que seran l’epicentre de l’activitat al municipi durant aquest proper cap de setmana. La Rambla Joan Maragall acollirà l’espai comercial que, assentat a l’Era del Castell i per les rambles del poble, oferirà una passejada per les parades dels establiments comercials del municipi.

Els jardins de l’Ajuntament, seu de l’espai gastronòmic, on s’hi podrà degustar un entrepà o una crep, o fer un aperitiu amb vermut o cervesa artesana. Aquest espai també acollirà les diferents actuacions musicals del cap de setmana. L’espai artesà es concentrarà a la plaça de la Font. S’hi oferirà una mostra diversa de productes fets a mà.

L’arrencada oficial tindrà lloc a les 20 hores, amb la benvinguda i tret de sortida de la Terrafira. L’acte, que tindrà lloc a l’espai comercial, estarà amenitzat per l’espectacle itinerant de l’Always Drinking Band. Amb tot, l’activitat donarà inici unes hores abans quan, a les 17 hores, la Plaça de la Fàbrica acollirà l’espectacle 'Florinda, la vaca pallassa',una cantata a càrrec dels alumnes de segona de primària de les escoles del Morell, La Pobla de Mafumet i Vilallonga del Camp.

Seguidament, de 19 a 20 hores, es duran a terme diferents tallers sota el títol 'Viu la Química'. Paral·lelament, la sala d’actes de l’Ajuntament acollirà a les 19.30 hores un tast amb vermut Yzaguirre. Aquesta activitat, de caire gratuït, requereix d’inscripció prèvia a través del correu centrecultural@morell.altanet.org. Finalment, la jornada inaugural de la Terrafira arribarà al seu final a l’espai gastronòmic, amb la Primera nit de DJ’s locals: Haffi, Gloria’s Soundsistema, Marc Manyé i Rubèn Ferré.

L’activitat prosseguirà dissabte amb la primera Trobada de vehicles clàssics, descapotables i de competició (9 h, zona de vehicles clàssics); nous tallers de Viu la Química (de 10 a 20 h, cada 30 minuts, espai comercial); la sardinada popular (10 h, espai gastronòmic); l’espectacle de màgia a càrrec del Mag Maiky (11.30 i 18 h, espai gastronòmic); el tast d’olis amb Mas Montseny (12 h, sala d’actes de l’Ajuntament, gratuït amb inscripció prèvia a masmontseny@gmail.com); la presència del personatge infantil Elmo, de Barri Sèsam, que es fotografiarà amb tothom qui ho vulgui (12.15 h, espai comercial); el tast amb vermut Can Calet (13 h, sala d’actes de l’Ajuntament); el concert vermut amb Els Vinardells (13.30 h, espai gastronòmic); els Poppy Trolls (16.30 h, espai comercial); el taller Pescador de Núvols (17 h, plaça de la Pagesia, 3€); la desfilada de moda (19 h, espai gastronòmic, organitzat per l’Armari de Lula); el taller d’experimentació amb gasos (20 h, espai comercial, organitzat per Messer Ibérica); i el concert amb Tarraco Surfers (21 h, espai gastronòmic), que oferirà versions de clàssics del rock. En acabar, Sound System.

Pel que fa al diumenge, tornaran a obrir portes els tallers de Viu la Química (de 10 a 20 h, cada 30 minuts, espai comercial); també hi haurà propostes com l’activitat infantil ‘Vine a jugar amb el Mic’ (11.30 h, espai comercial); la cercavila a càrrec de l’Associació Cultural Embruix (12.30 h, espai comercial); la diada castellera amb l’actuació de Xiquets de Tarragona i Xiquets de Reus (13 h, espai comercial); el taller d’experimentació amb gasos (17 h, espai comercial); la proposta infantil ‘Juga i balla amb el Mario Bros’ (18 h, espai comercial); i, per acabar, l’espectacle infantil d’animació i jocs ‘Ratataplam’ (19 h, plaça de l’Església).

Tot plegat servirà per dinamitzar el comerç i l’activitat associativa del municipi, en una iniciativa que compta amb el suport i col·laboració d’un gran nombre d’establiments del Morell i que neix amb la voluntat de consolidar-se en el calendari d’activitats del municipi.

tracking