Diari Més

El Col·legi Claret guanya el tercer Concurs de Creació de Jocs de Català

La proposta dels alumnes de 6è combina el joc de taula amb tecnologia

Els alumnes de sisè de l'escola vallenca amb el premi.

El Col·legi Claret guanya el tercer Concurs de Creació de Jocs de CatalàCol·legi Claret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de sisè del Col·legi Claret de Valls s’han proclamat guanyadors del 3r Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català. S’han imposat a 65 altres candidatures amb el projecte «CatQR», una proposta original que combina el joc de taula tradicional amb la tecnologia, ja que permet practicar el català alhora que es generen codis QR.

De fet, el joc ha estat dissenyat i imprès en una impressora en tres dimensions. La proposta està dividida en sis blocs: ortografia, lèxic, frases fetes, lletrejar, endevinalles i «fa mal a les orelles». Cadascun té un color assignat. El jugador ha d’escollir un dels àmbits i, a través d’un dispositiu mòbil, ha de llegir la pregunta a través del codi QR, que pot ser en format text, àudio o imatge.

El segon premi ha estat per al joc «Planetes de síl·labes», fet pels alumnes de sisè de l’escola La Muntanya d’Aiguafreda i que consisteix en ser el més ràpid a prémer el polsador per respondre preguntes sobre la llengua catalana. El tercer, ha recaigut al joc «El Misteri del quadre», una creació dels alumnes de cinquè de l’Escola Salvador Dalí de Figueres. En el joc s’ha de recuperar un quadre de Dalí que s’ha perdut per Catalunya.

El jurat ha atorgat quatre accèssits als jocs «Atrapa les mosquiparaules», de l’escola Mare de Déu del Carme del Prat de Llobregat; «Fent Camí per Catalunya», de l’Escola Joan Bruguera de Girona; «Barbatori», del Centre Educatiu Projecte de Barcelona i «Boig per la llengua», de l’escola Vedruna de Berga.

tracking