Diari Més

Seguretat

Simulacre d'operació antiterrorista a l'estació d'AVE del Camp de Tarragona

L'exercici, que ha tingut lloc la matinada d'aquest divendres, ha estat organitzat per Protecció Civil conjuntament amb Adif i Renfe

Imatge del simulacre dut a terme a l'estació de l'AVE del Camp de Tarragona la matinada d'aquest divendres.

Simulacre Antiterrorista AVECedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació d’AVE del Camp de Tarragona, situada a la Secuita, ha estat l’escenari d’un simulacre d’una operació antiterrorista la matinada d’aquest divendres. El simulacre d’aquest gran operatiu policial ha estat organitzat pel Departament d’Interior a través de Protecció Civil conjuntament amb Adif i Renfe.

Per tal de poder dur a terme el simulacre Renfe ha facilitat un tres S-103 de 400 places distribuïdes en 8 cotxes. En aquest tren hi viatjaven uns 50 figurants així com el maquinista, supervisor del tren i un auxiliar. En total hi han participat uns 20 treballadors de Renfe. La companyia ferroviària ha aprofitat també el simulacre per activar el Pla d’Actuació, Evacuació i Rescat del tren d’Alta Velocitat S-103.

En el simulacre d’operació antiterrorista hi han participat els Mossos d’Esquadra amb una vuitantena d’efectius de diverses unitats. Cal recordar que a l’Estat es manté el nivel d’alerta 4 sobre 5 d’amenaça terrorista, cosa que suposa la realització constant i permanent de patrullatges preventius a l’entorn de punts emblemàtics i estratègics com ara estacions, aeroports, infraestructures crítiques, centres oficials o llocs amb afluència massiva de persones.

També han participat en el simulacre els Bombers de la Generalitat, que han fet un seguiment i anàlisi de la situació per valorar les necessitats preventives de mitjans de bombers. Per la seva banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaçat diverses unitats per fer simular la recepció dels ferits, i la seva avaluació i estabilització per traslladar-los a l’hospital. També Protecció Civil ha participat en l’exercici en la fase de gestió d’emergència.

Per part d'Adif, han participat 20 persones de les àrees de Seguretat, Circulació, Infraestructura i Estacions. Adif, en aquest simulacre, ha pogut verificar els procediments d'actuació del Pla d'Autoprotecció de l'estació, comprovar els Protocols de Comunicacions i avaluar la coordinació amb els col·lectius implicats, en quant a temps de resposta, competències i funcions en cas d'emergència.

Al simulacre hi han participat una seixantena d’observadors i una cinquantena de figurants, entre ells voluntaris de protecció civil dels municipis de Torredembarra, El Morell, Altafulla, La Pobla de Mafumet, Cardedeu, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat del Vallès; així com estudiants de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), entre altres.

Els objectius d’aquest exercici han estat posar a prova la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència real en aquesta estació; realitzar un exercici operatiu d’intervenció tàctica antiterrorista de Mossos d’Esquadra, i comprovar els protocols d’actuació, comunicació i coordinació entre el Pla d’Autoprotecció de l’Estació Camp de Tarragona (ADIF) i el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.

Imatge del simulacre dut a terme a l'estació de l'AVE del Camp de Tarragona la matinada d'aquest divendres.

simulacre a l'estació de l'AVE del Camp de TarragonaCedida

tracking