Diari Més

Urbanisme

Compte enrere per l'enderroc del Xalet de Pedrol Rius de Cap Salou

L'Ajuntament de Salou recuperarà l'entorn natural del solar per transformar-lo en un espai pels ciutadans

Salou inicia l'expropiació del Xalet de Pedrol Rius que serà d'ús públic

Salou inicia l'expropiació del Xalet de Pedrol Rius que serà d'ús públicDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'enderroc del Xalet de Pedrol Rius de la Cala Morisca de Salou és més que imminent. Els treballs per tirar a terra la construcció s'inciaran dilluns vinent, 15 de maig, per tal de recuperar l'entorn natural de la zona i convertir-lo en un espai per a la ciutadania. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Salou, que després de més de vint anys denegociacions, el passat 2016 va fer efectiva la compra de les dues finques del capdamunt d’un penya-segat de Cap Salou.

El xalet era d’Antoni Pedrol Rius, ex senador i degà durant més de 20 anys del Col·legi d’Advocats de Madrid, i president del Consell General de l’Advocacía. A la seva mort, va deixar les finques en herència a l’Ajuntament de Reus i al Col·legi d’Advocats de Madrid, a més d'establir una usufructuària. Finalment, el consistori de Salou va destinar 850.675 euros del seu pressupost municipal per a la seva compra. Les dues finques ocupen uns terrenys de quasi 9.200 metres quadrats i inclou un xalet en estat ruïnós i uns amplis jardins, on moltes persones solen entrar-hi per gaudir de les vistes del mar.

El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) aprovat l’any 2003 va establir que aquestes dues finques passessin a ser catalogades com a terrenys protegits per l’alt valor natural i paisatgístic i, a més, que «queden plenament afectades pel pas del sender del camí de ronda» encara pendent d’executar-se en aquest tram i que vorejarà tot el Cap Salou pel costat del mar. Aquesta planificació també compta amb el vistiplau del Ministerio de Medio Ambiente, competent en matèria de costes.

La piscina del xalet, amb el mar al fons.

L'enderroc del Xalet de Pedrol Rius s'iniciarà dilluns vinentDiari Més

La piscina amb el xalet al fons.

Compte enrere per l'enderroc del Xalet de Pedrol Rius de Cap SalouDiari Més

L'interior de la casa.

Compte enrere per l'enderroc del Xalet de Pedrol Rius de Cap SalouDiari Més

tracking