Diari Més

Municipal

Valls estrena el primer pressupost participatiu amb set propostes per triar

Les votacions es realitzaran entre el 16 i el 22 de juny, però abans hi hauran sessions informatives i una àmplia difusió de tot el procés

L'alcalde, Albert Batet, al centre, durant la presentació del pressupost participatiu.

Valls estrena el primer pressupost participatiu amb set propostes per triarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vallencs podran triar quin seran els projectes que s’executaran l’any 2017. El procés de pressupost participatiu, que es va presentar ahir, ofereix set propostes diferents entre les quals hauran de triar els empadronats a la capital de l’Alt Camp.

Les votacions públiques es realitzaran entre el 16 i el 22 de juny, però des de la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat s’estan programant diverses sessions formatives així com la campanya informativa prèvia per garantir una àmplia difusió del procés i dels diferents projectes a elegir.

El passat mes de febrer, es va presentar públicament el protocol de pressupostos participatius i ara s’inicia el procés per a la selecció de quins són els projectes que s’executaran aquest any 2017. El consistori ha incorporat una partida de 75.000 euros que es destinaran als projectes que la ciutadania escollirà. Segons informava ahir l’Ajuntament de Valls, en aquests primers pressupostos participatius, ha estat l’Ajuntament qui ha presentat els projectes que se sotmetran a votació amb l’objectiu de facilitar en aquesta primera fase la formació i l’aprenentatge, però de cara als projectes del 2018 podran ser els mateixos ciutadans qui presentin directament les seves propostes d’inversions.

La renovació i ampliació del parc infantil de la plaça Vil·la Romana o instal·lar una zona Wi-fi gratuït a tota la zona comercial i esportiva del Vilar, en concret, entre el Centre Cultural Municipal i el Patronat d’Esports, incloent la plaça Vil·la Romana i els camps d’esports municipals, són dos dels primers projectes als quals podran votar els vallencs durant el procés participatiu. La instal·lació d’un parc de barres a l’Skate Parc del Fornàs amb una inversió estimada de 12.500 euros, o la instal·lació, un parc infantil Barri de les Comarques, plantar arbres a la zona d’accés de l’Enxaneta, adequar l’enllumenat Parc Barrau o la creació d’un Banc de recursos tècnics de salut, són altres de les propostes a votar pels veïns empadronats a la ciutat.

Banc de recursos de salut

Pel Banc de recursos tècnics de salut es destinarien 10.700 euros per a la compra de material i ajudes tècniques de salut que se cedirien en préstec als usuaris que ho poguessin necessitar. En concret, es comprarien cadires de rodes, crosses, matalassos anti-escares, llits hidràulics i grues, per dotar un banc de recursos disponibles a tota la població que els pugui necessitar temporalment.

La votació per als projectes del 2017 es realitzarà entre el 16 i el 22 de juny. Els ciutadans majors de 16 anys empadronats a Valls o a qualsevol de les diferents pedanies podran votar durant aquests 5 dies a diferents espais, en concret, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Valls, al Centre Esportiu Municipal del Fornàs, Vallsgenera o a la Biblioteca Carles Cardó. Abans de les votacions hi haurà sessions informatives amb entitats vallenques durant la segona meitat del mes de maig i una sessió pública oberta a tota la ciutadania a principis de juny.

tracking