Diari Més

Animals

Els ecologistes convoquen una protesta per tancar el dofinari d'Aquopolis de la Pineda

Indiquen que l'interès polític per la situació dels dofins del parc «fa pensar en el seu alliberament»

Els dofins a l'Aquopolis durant una exhibició.

Els ecologistes convoquen una protesta per tancar el dofinari d'Aquopolis de Vila-secaAquopolis Costa Daurada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc de la jornada internacional i simultània 'Empty the Tanks' (Buida el Dipòsit), aquest diumenge tindrà lloc, just a l'entrada de l'Aquopolis de la Pineda, una acció reivindicativa a favor de l’alliberament dels mamífers marins del dofinari. Aquest és el segon any consecutiu que la plataforma 'No al Dofinari', on també hi col·labora Ecologistes en Acció, realitza la protesta. Començarà a les 12.30 hores, i durarà al voltant de mitja hora.

A més a més la plataforma, que vol acabar amb els dofinaris o, com descriuen des de l'agrupació, els «circs sedentaris», com l'Aquopolis de la Pineda i el Marineland de Palafolls, al Maresme, celebra que ha aconseguit fer un pas més en la lluita. Amb aquest objectiu, la plataforma va aconseguir que els diputats de la Generalitat de Catalunya convoquessin a veterinaris especialistes en mamífers marins a la Mesa de la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat del passat 4 de maig. En aquesta es va debatre sobredeixar de permetre els dofinaris, tot refugiant els dofins i lleons marins en centres de recuperació, rehabilitació i possible alliberament a mar obert.

'No al Dofinari' valora molt positivament que tingúes lloc aquest reunió, i creu que «l'interès mostrat per tots els grups fa pensar en l’avenir d’una abolició durant els propers mesos», aconseguint la prohibició tan esperada pel grup. Tot i això, asseguren que aquesta «no arribarà a temps per poder alliberar del captiveri i l’esclavatge als dofins i els lleons marins de l’Aquopolis i Marineland», els dos dofinaris de Catalunya.

Pel que fa a la via política municipal, 'No al Dofinari' va rebre la negació de diàleg per part de l'equip de govern del consistori de Vila-seca. Una moció presentada per l'oposició al respecte no va aconseguir prous vots al ple per tirar endavant. D'aquesta manera, la plataforma ha seguit treballant cap a una altra direcció, col·laborant amb membres de la comunitat científica, entitats de defensa dels drets animals i mediambientals, i s’ha reunit amb l’alcalde de Palafolls.

tracking