Diari Més

Patrimoni

Cambrils recupera, 25 anys després, valuosos bronzes romans de la vila de La Llosa

Fins ara els ostentava la Generalitat

El consistori de Cambrils havia fet fins a cinc peticions per ostentar el seu dipòsit definitiu.

Cambrils recupera, 25 anys després, valuosos bronzes romans de la vila de La LlosaAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils ha recuperat el dipòsit permanent dels valuosos bronzes romans trobats 25 anys enrere el jaciment de la Llosa i que ostentava, fins ara, la Generalitat. El Museu d'Història de Cambrils, segons informa el consistori, ja té el dipòsit definitiu dels bronzes romans, datats d'entre la segona meitat del segle I i el segle II dc, l'època de més esplendor de la vila.

Es tracta d'objectes d'il·luminació, com un canelobre, una làmpada d'oli i un lampadari; peces d'una vaixella de luxe, coladors i suports. Tots aquests vestigis formaven part de la sala més noble de la casa, el triclinium (menjador), la seva factura artística denotava refinament i estaven elaborats pel mateix taller, probablement del sud d'Itàlia.

La concessió de la Generalitat arriba un quart de segle després d'excavar el jaciment de la Llosa per primera vegada, després de cinc peticions de l'Ajuntament de Cambrils per ostentar el seu dipòsit definitiu. En total, Cambrils recupera 230 objectes procedents dels jaciments dels Jardins de l'Ermita de la Verge del Camí i la vila romana de la Llosa.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, subratlla que, a més de regularitzar la situació administrativa d'aquest patrimoni, també és un reconeixement a la bona gestió.

El museu d'Història de Cambrils ha organitzat una programació especial dins del festival de recreació històrica Tarraco Viva 2017 i el Dia Internacional dels Museus, amb visites a La Llosa, xerrades, concerts i espectacles històrics, entre d'altres.

tracking