Diari Més

Costa Daurada

La Costa Daurada acull una de les principals conferències internacionals del sector petroquímic

El clúster ChemMed i el Port de Tarragona donen a conèixer les possibilitats d’inversió que ofereix el territori

El president del clúster ChemMed i de l'AEQT, Josep Francesc Font, i del president del Port de Tarragona, Josep Andreu.

La Costa Daurada acull una de les principals conferències internacionals del sector petroquímicCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Costa Daurada acull aquesta setmana un dels principals esdeveniments internacionals del sector petroquímic. La conferència, organitzada cada any per la consultora ARGUS Dewitt, aplega fins aquest dijous els principals agents del sector i esdevé un espai de debat sobre els canvis en els fluxos globals de producció i integració de les cadenes de subministrament. El clúster ChemMed i el Port de Tarragona aprofiten aquest marc per presentar les possibilitats d’inversió que ofereix la indústria tarragonina a productors, comerciants, companyies químiques especialitzades, companyies navilieres i proveïdors de serveis. El president del Port, Josep Andreu, ha subratllat la millora de les perspectives de negoci del sector a Europa.

La jornada permetrà la promoció del territori i atreure l'atenció d'empreses més enllà del continent europeu, segons ha assenyalat el president del clúster ChemMed i de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Josep Francesc Font. «Tot i que no som una associació governamental, des del clúster intentem promocionar la nostra marca i donar a conèixer que Tarragona és un bon lloc per a invertir i venir a treballar», ha subratllat.

Alhora, el president del Port de Tarragona i vicepresident de ChemMed, Josep Andreu, ha destacat que el clúster va néixer el 2014 i que ja ha aconseguit atreure «una conferència de gran prestigi mundial» que es portava treballant des de fa dos anys. Andreu ha explicat que la trobada, que se celebra en un hotel de la Pineda (Vila-seca), analitza les tendències mundials del sector, amb especial atenció al posicionament de l’Orient Mitjà, al pes de la Xina i al gran potencial de països com l’Índia.

Pel que fa a la indústria petroquímica tarragonina, Andreu ha cridat a seguir treballant per trobar noves oportunitats. «Fa dos o tres anys, semblava que a Europa el sector petroquímic tenia una perspectiva més obscura, però ara veiem que té un futur amb més brillantor i ho hem d’aprofitar», ha defensat.

El president del Port ha apostat per posicionar-se, vendre’s com un lloc ideal d’inversions i estar presents als centres de decisió, malgrat «dèficits» com la falta d’ample europeu ferroviari i els elevats costos de l’energia. «Cal que ens continuem treballant a l’espera que aquestes qüestions es resolguin en un termini raonable», ha conclòs.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, durant la seva intervenció.

La Costa Daurada acull una de les principals conferències internacionals del sector petroquímicCristina Aguilar

Un moment de la conferència.

La Costa Daurada acull una de les principals conferències internacionals del sector petroquímicCristina Aguilar

tracking