Diari Més

Medi Ambient

Tarragona, la demarcació catalana amb més platges amb banderes blaves

Les platges de Tarragona guanyen dues banderes blaves i arriben a les 42

L'Arrabassada és una de les platges tarragonines que ha aconseguit aquesta distinció.

Tarragona, la demarcació catalana amb més platges amb banderes blavesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer aquest dijous la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l'Estat espanyol. Catalunya ha obtingut enguany 119 distincions (95 platges i 24 ports), són tres platges tres menys que l’any passat i els mateixos ports. La demarcació més guardonada és Tarragona amb 42 banderes a les platges (dues més que l’any passat) i sis ports. Les platges de Girona han perdut dues banderes respecte el 2016 i passen a tenir-ne 28. Els ports d'aquesta demarcació mantenen les 9 distincions de l'any passat. Barcelona és la demarcació que ha perdut més banderes blaves, tres, i passa a tenir-ne 25. Els ports de Barcelona mantenen les 9 distincions de 2016.

El president de l'ADEAC, José Ramón Sánchez, ha destacat la bona salut de les platges catalanes i l'excel·lent relació amb les administracions catalanes. «Perdre tres banderes és una tonteria, a Catalunya anem molt bé» amb totes les administracions amb qui mantenim «una relació institucional i estem molt satisfets», ha afirmat. Segons Sánchez, a Catalunya «es respecten els criteris» d'avaluació de les platges i les reunions entre l'organització, el govern de la Generalitat i l'Estat només ha tingut «una dissonància» sobre una platja que no ha volgut comentar.

Les platges de Tarragona guanyen dues banderes blaves i arriben a les 42

Les platges tarragonines distingides amb la bandera blava són la de Cunit de Ponent i també la de Llevant, la de Segur de Calafell, l'Estany-Mas Mel i Calafell, la de Coma-ruga, Francàs i Sant Salvador al Vendrell, les de Roda de Barà i Costa Daurada a Roda de Barà, les de la Paella, el Barri Marítim i Es Muntanyans a Torredembarra, i la platja d'Altafulla.

A la ciutat de Tarragona han estat distingides les platges de La Mora, Arrabassada, la Savinosa i la de Tamarit, a Vilaseca la platja de la Pineda, a Salou la de Llevant i la de Capellans, a Cambrils les platges de Vilafortuny, la de Cavet, la de Prat d'en Forés i La Llosa. A Montroig del Camp les platges de Cristall i Pixerota, i Casa dels Lladres (novetat) a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant les platges de La Punta del Riu, l'Arenal i la de Torn.

En aquesta demarcació, també han estat guardonades les platges de Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques, l'Alguer i Calafató de l'Ametlla de Mar, les de Cap Roig i Avellaners a l'Ampolla, les del Parc del Garbí i les Delícies a Sant Carles de la Ràpita, la de Riumar a Deltebre (novetat) i la de les Cases d'Alcanar al muncipi d'Alcanar.

Les novetats a la demarcació de Tarragona respecte el 2015 han estat les distincions de les Platges de Casa dels Lladres de Montroig del Camp i la de Riumar a Deltebre, que no havien estat guardonades l’any passat.

Catalunya, el 3r territori de l'Estat amb més banderes blaves

Catalunya (95) és el tercer territori de l'Estat amb més banderes blaves a les platges per darrere de Galícia (113), i del País Valencià (129), i se situa per davant d'Andalusia (90), de Balears (45) i de Canàries (49). El rànquing del conjunt de distincions entre platges i ports l'encapçala el País Valencià amb 144 (129+15), seguit de Galícia amb 131 banderes blaves (113+18), i Catalunya amb 119 (95+24) i Andalusia amb 109 (90+17).

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l'atenció a persones amb discapacitat, i l'oferta complementària i educativa, entre altres.

tracking