Diari Més

Comerç

Salou acorda per unanimitat acabar amb l'ús abusiu de tendals

L’alcalde Pere Granados assenyala que l’objectiu és millorar l’oferta comercial, «mirant de reconduir la situació actual»

Imatge de la sessió plenària de l'Ajuntament de Salou celebrada ahir.

Salou acorda per unanimitat acabar amb l'ús abusiu de tendalsAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Salou va decidir ahir per unanimitat iniciar una nova tramitació i concessió de les llicències municipals que puguin generar nous tancaments comercials i, a tal efecte, s’han suspès les llicències que es concedeixen fins que estigui modificat el POUM.

Tal com va explicar la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, Comerç, Consum i Mercats, Martina Fourrier, arran de l’encàrrec del Pla estratègic de l’activitat comercial a Salou s’ha posat de manifest «una dinàmica força preocupant» pel que fa al desenvolupament de les iniciatives comercials, que difereix de l’objectiu de qualitat i aposta en la consolidació de Salou com a destinació comercial. Així, d’entre els diferents factors que han provocat aquesta situació, «alguns tenen a veure amb temes derivats del mateix sector, com ara la manca de professionalització o la poca inversió en els establiments comercials, i d’altres, amb els derivats de l’ordenament urbanístic municipal».

En relació a aquest ordenament, l’alcalde Pere Granados va assenyalar que el que es busca corregir és la qualitat de l’oferta comercial millorant l’ordenança municipal, mirant de reconduir la situació actual i acabar amb l’ús abusiu per l’acumulació i sobreocupació d’aquests espais, tant dels tendals, com de la zona que els delimita, amb els articles d’exposició i venda de les mostres comercials.

Així, amb la diagnosi comercial en mà, i després d’avaluar quina és la línia que es vol definir des del govern per millorar la qualitat del comerç de Salou, s’ha acordat de manera transversal treballar des de la Regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, Comerç, Consum i Mercats i conjuntament amb Urbanisme per establir en el POUM els paràmetres urbanístics adients per millorar la qualitat en els tancaments dels establiments comercials, amb l’objectiu d’aconseguir un entorn urbà favorable a una activitat comercial equilibrada, i ordenada. L’alcalde Pere Granados agraí durant la sessió plenària el vot de confiança de tots els grups polítics.

La zona blava s’amplia a 6 h

En el ple d’ahir, també es van debatre qüestions relacionades amb la modificació i actualització de l’ordenança de trànsit. Així, es va acordar que el límit màxim d’estacionament de les zones blaves passi a ser de sis hores en comptes de dues. Així mateix, també s’especifica que queda expressament prohibit l’estacionament en zona blava de camions, autobusos, bicicletes, vehicles especials i remolcs separats del vehicle tractor. La nova normativa municipal també regularà l’ús de la zona blava per a les persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, les persones en aquesta condició que mostrin la targeta especial estaran exempts de pagament. D’altra banda, es preveu la creació de 53 noves places de zona blava al voltant de la zona més turística del municipi.

Quant al trenet turístic, es va aprovar crear una nova parada d’aquest servei al passeig Miramar per potenciar la zona comercial del nucli antic, d’on, alhora, s’eliminen cinc places d’aparcament blau.

tracking