Diari Més

Successos

Cau una banda que beneïa els cotxes utilitzats per robar en domicilis

El grup, que va cometre un dels robatoris a Alcover, beneïa els cotxes que llogaven per delinquir perquè creien que això els donava sort

El grup criminal robava en domicilis de petits pobles o urbanitzacions aïllades.

Cau una banda que beneïa els cotxes utilitzats per robar en domicilisMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc membres d’una organització criminal especialitzada en robatoris amb força a domicilis de tota Catalunya i Aragó. El grup criminal llogava diferents cotxes per tal de dur a terme els robatoris, els quals beneïa perquè creien que els donava sort. De moment se’ls relaciona amb una trentena de robatoris, un d’ells perpetrat a Alcover.


La investigació es va iniciar el 21 de març després que els Mossos tinguessin coneixement d’un robatori amb força en un domicili a la urbanització del Pi de Sant Just de la localitat de Solsona. Fruit de la investigació els agents va poder determinar que els autors del fets eren membres d’un grup amb un alt grau d’especialització en robatoris a domicilis.

L’organització criminal es desplaçava des de Barcelona, on tenia el seu domicili, fins arreu del territori català per vies secundàries per tal de cometre els robatoris en poblacions petites o urbanitzacions aïllades. Per localitzar l’objectiu donaven diverses voltes fins trobar una zona poc transitada. A més sempre anaven ben vestits per no cridar l’atenció.

En aquests desplaçaments el grup utilitzava vehicles de lloguer, els quals beneïen abans de robar perquè tenien la convicció que els donava sort. Els cotxes eren canviats setmanalment i cada vegada els posaven a nom d’un integrant diferent del grup. En el lloguer dels vehicles es van gastar més de 3.500 euros en dos mesos.

Els investigadors van localitzar i detenir al primer dels integrants del grup el 6 d’abril, després que cometés un robatori amb força en un domicili a Sant Hipòlit de Voltregà. L’home va ingressar a presó dies després d’haver passat a disposició judicial. La resta d’integrants, tres homes i una dona, es van detenir el 19 d’abril en el marc d’un operatiu policial al peatge de la Roca del Vallès després de robar a l’Espolla (Gironès).

El mateix dia es va realitzar l’entrada i escorcoll als domicilis dels detinguts a Barcelona on es van localitzar diversos objectes procedents dels robatoris com joies, dispositius electrònics, rellotges, perfums i 150 bosses petites que contenien marihuana preparades per a la seva venda. El material robat el feien arribar al seu país en enviaments de paqueteria o el venien a tercers o en botigues de segona mà. De fet, part del material intervingut es va localitzar a l’interior d’una caixa de cartró preparada per ser enviada a Xile per correu. Els membres del grup portaven tres mesos a Espanya i la dona, de nacionalitat espanyola però nascuda a Xile, els facilitava el seu domicili com a lloc de residencia i centre d’operacions.

El dia 22 d’abril els quatre detinguts van passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció de Solsona i el jutge va determinar presó provisional.

El grup criminal robava en domicilis de petits pobles o urbanitzacions aïllades.

Cau una banda que beneïa els cotxes utilitzats per robar en domicilisMossos d'Esquadra

Diversos dels articles robats en els domicilis.

Cau una banda que beneïa els cotxes utilitzats per robar en domicilisMossos d'Esquadra

Joies, dispositius electrònics, rellotges i perfums són alguns dels objectes robats que es van trobar en l'escorcoll.

Cau una banda que beneïa els cotxes utilitzats per robar en domicilisMossos d'Esquadra

tracking