Diari Més

La 30a Setmana Medieval de Montblanc tanca amb gran èxit de públic

La festa s'acomiada celebrant un homenatge als socis i amb el lliurament de 600 roses

El nou drac de l'entitat es va estrenar a la representació de la Llegenda de Sant Jordi.

La 30a Setmana Medieval de Montblanc tanca amb gran èxit de públicSetmana Medieval de Montblanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc valora molt positivament la trentena Setmana Medieval, que va començar el passat 21 d'abril i es va cloure dilluns al vespre. Durant els dos caps de setmana, la festa ha rebut milers de visitants, més repartits durant aquest darrer a causa dels tres dies festius. Malgrat que la pluja del passat cap de setmana va obligar a suspendre alguns espectacles nocturns, la gran afluència de públic s'ha constatat al carrer, als establiments de restauració, tavernes i espectacles. El president de l'Associació Medieval, Joan López, afirma que «el trentè aniversari ens ha permès mirar i reviure el passat, però és un punt i seguit. Mantenim la mirada en el futur, amb el relleu generacional garantit, i amb el constant afany de renovació que caracteritza la festa».

En aquest sentit i per primer cop, les prop de 3.000 entrades per veure les dues sessions de la representació de la Llegenda de Sant Jordi, el 22 d'abril, es van esgotar. S'hi ha estrenat el nou drac de l'entitat, amb 8,5 metres de llarg, un dels més grans de Catalunya, que ha estat un dels grans protagonistes d'aquesta Setmana Medieval. Les expectatives per veure'l i poder-s'hi fotografiar van fer decidir l'exposició del drac durant tot el segon cap de setmana, amb gran èxit de públic. També es van esgotar les entrades pel Sopar Medieval, que amb 400 assistents ha batut el rècord històric. L'aposta de l'Associació Medieval pels espectacles de petit format i la música en directe també ha estat reeixida, amb una ampliació de l'oferta que s'ha traduït en 26 actes d'aquest tipus, repartits per diferents espais de Montblanc.

Àmplia representació del Govern i celebració de l'aniversari

En aquest trentè aniversari, la Setmana Medieval ha rebut la visita del conseller de Cultura, Santi Vila. Acompanyat del president de l'entitat, Joan López, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu i altres autoritats, Santi Vila va poder conèixer de primera mà el mercat de vins, les Recreacions de la Vida Medieval i el nou drac, entre altres espais de la festa. El conseller de Justícia, Carles Mundó, també va visitar la festa aquest dissabte passat.

L'acte de cloenda 'Trenta Sant Jordis', celebrat dilluns a l'església de Santa Maria, va comptar amb l'assistència del conseller de Salut, Toni Comín, entre altres autoritats. En representació del Govern, Comín va elogiar la tasca de l'Associació Medieval per fer reviure, cada any, una tradició cultural que lliga els catalans amb el seu passat i, alhora, amb el futur. L'acte de cloenda va ser un emotiu homenatge a la història de la festa, i sobretot als socis de l'entitat, especialment a aquells que hi fan una tasca imprescindible, però sovint amagada del focus públic: costureres, coordinadors d'àrees, creadors d'espectacles, muntadors, informadors als visitants, operaris, etc. També va servir per acomiadar del que en els darrers anys ha estat el drac de l'entitat.

'Trenta Sant Jordis' va finalitzar amb el lliurament de 600 roses, amb diversos escrits cadascuna, a tots els membres de les comitives, entre altres: soldats, nobles, banderes, família reial, bufons i tambors.

L'acte de la cloenda de la 30a Setmana Medieval.

La 30a Setmana Medieval de Montblanc tanca amb gran èxit de públicSetmana Medieval de Montblanc

tracking