Diari Més

Turisme

Cambrils amplia l'oferta de la Fira Marítima pel seu desè aniversari

L’esdeveniment, de l’11 al 14 de maig, activitats i productes relacionats amb el sector nàutic

Una imatge de la passada edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada.

Cambrils amplia l'oferta de la Fira Marítima pel seu desè aniversariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils ja ho té tot a punt per viure el desè aniversari de la Fira Marítima de la Costa Daurada, un esdeveniment que se celebrarà de l’11 al 14 de maig amb l’activitat nàutica com a element central. Des de l’organització, que va a càrrec del Club Nàutic Cambrils, per delegació de l’Ajuntament, s’apunta que en aquesta desena edició s’incorporen diverses novetats. En aquest sentit, enguany el programa d’actes s’amplia amb ioga en paddle surf, el Campionat de Catalunya de Salvament i Socorrisme, així com un concert per celebrar els 10 anys de l’esdeveniment.

A nivell d’espais, s’incorpora una nova zona artesanal i es consolida l’espai de les extreme activitats, que l’any passat va tenir una gran acollida. La programació es completa amb el 2n Concurs de pesca Mas Costa i el Campionat de Catalunya de motos aquàtiques. La part central de la Fira tornarà a ser l’espai expositiu al moll Ribera, on hi haurà una mostra de productes del sector nàutic, amb les últimes novetats en embarcacions i productes relacionats. També es faran diverses activitats nàutiques, exhibicions, tallers infantils i presentacions.

La 10a Fira Marítima de la Costa Daurada s’encetarà el dijous 11 de maig. L’esdeveniment, però, no s’inaugurarà oficialment fins el divendres, 12 de maig, a les cinc de la tarda. L’acte es realitzarà a les Escales Reials a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull. La Fira s’allargarà tot el cap de setmana i es tancarà el diumenge dia 14.

L’embarcació Teresa, el vèrtex

L’element vertebrador de l’Espai de navegació de la Fira Marítima serà, enguany, l’embarcació Teresa. Aquest quillat de 13 metres d’eslora lluirà una nova imatge, després d’uns treballs urgents de manteniment amb el suport del Club Nàutic Cambrils i la col·laboració dels voluntaris de l’entitat Arjau Vela Llatina de Cambrils. Es tracta d’una embarcació que va ser construïda a Cambrils abans de 1936 pel mestre d’aixa Julià Vives Castellví per encàrrec del pescador tarragoní, Mariano García Budesca.

En la seva última etapa, la Teresa va estar al Port de Vilanova i la Geltrú, fins que l’any 2005 l’adquirí Cambrils. Actualment, forma part del patrimoni moble catalogat de Catalunya i està inscrita al Museu d’Història de Cambrils amb el número d’inventari 5011.

tracking