Diari Més

Esports

Vila-seca, epicentre de la pràctica del Pole Sport a la demarcació de Tarragona

Aquest esport, que consisteix a fer acrobàcies i exercicis en una barra vertical, està guanyant més adeptes cada dia

Salima Peippo, atleta i impulsora

Vila-seca, epicentre de la pràctica del Pole Sport a la demarcació de TarragonaCristina Serret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Feia temps que volia provar de fer Pole Dance, però m’estava acostant als quaranta anys i pensava que seria una bogeria, i que això només ho feien a Barcelona i a Madrid. Fins que un dia vaig fer una recerca per Google i vaig descobrir que hi havia una escola a Vila-seca mateix, i a més una de les més bones. Em vaig informar, vaig provar de fer una classe i vaig acabar amb tot el dolor del món, però vaig voler repetir, perquè em va encantar. D’això ja fa un any».

Aquest és el testimoni de Victoria Botella, vila-secana que, tres cops per setmana, acudeix a ArtMove Studio de Vila-seca, un centre d’ensenyament de Pole Dance, disciplines de circ i acrobàcies aèries. A més, els dissabtes fa classes d’entrenament per a competició. Aquest passat mes d’abril, la Victoria es va endur l’or en la categoria d’Amateur Plus40 del certamen nacional. Però a més del trofeu, el que la motiva més és sentir que, des que fa aquest esport, està molt millor i se sent més bé. «Trobo que és un exercici molt bonic, i un esport molt complet. He guanyat molta força, flexibilitat, resistència... ara tinc muscles on abans no hi havia res. Fins i tot he perdut pes», explica.

Aquest, és, potser, un dels motius pel qual aquesta pràctica esportiva està guanyant adeptes a gran velocitat. Ha aconseguit deixar enrere la seva vinculació amb pràctiques eròtiques, i ha passat a convertir-se en una alternativa a les sessions de gimnàs. Així ho assegura Salima Peippo, propietària de l’estudi junt amb el seu company Christian Fernández: «nosaltres ens estimem més dir Pole Sport o Pole Fitness, perquè defineix molt millor en què consisteix. Aquest esport és una barreja molt interessant de força, flexibilitat, coordinació, ball i moviment. Té coses per tothom, per això és molt divertit i enganxa molt quan ho proves». La Salima assegura que no cal tenir unes aptituds físiques determinades per fer Pole Sport, però avisa que, d’entrada, és un esport dur. «Et sortiran blaus i has d’estar preparat per tenir agulletes, com en altres esports extrems, però la clau és no rendir-se i tenir paciència, amb el temps tothom aconsegueix enfilar-se a la barra, posar-se cap per avall o fer figures molt boniques». La Salima assegura que aquest esport és dels que enganxen, molt més que les sessions de gimnàs, perquè la motivació per aconseguir els resultats és molt més forta.

«Em van dir que estava boja»

La Victoria Botella explica que, quan va explicar als seus amics que faria aquest esport, tots li van dir que estava boja. «Jo era una ‘quarentona’ que mai no havia fet cap mena d’esport, tothom em deia que no tindria prou força ni flexibilitat per fer-ho, que m’ho tragués del cap. De fet gairebé ningú no em va donar suport, només el meu marit. Però després tots m’han vingut a veure i han al·lucinat amb què, amb el meu nivell, que és petit, pugui fer tot el que faig». A la Victoria el cuquet del Pole Sport li ha picat tan fort que fins i tot té una barra a casa per seguir entrenant després de les sessions a ArtMove Studio.

En l’actualitat la majoria de persones que practiquen aquest esport són dones, però no és una disciplina estrictament femenina. «La gent ho relaciona com una cosa de noies, però en realitat no és millor ni més fàcil si ets noia», apunta la Salima. En qualsevol cas, la pràctica és fonamental, i com més insistència, millors resultats, perquè el cos s’enforteix més ràpidament.

El Pole té diverses modalitats. A banda del Pole Sport, que consisteix a fer una coreografia acrobàtica sobre la barra fixa, també hi ha l’Ultra pol, un ‘combat’ a dos en què els contrincants fan actuacions de 30 segons, o l’Artistic Pole, en què els esportistes poden incloure vestuari i atrezzo per explicar una història.

El ‘boom del Pole Sport’

ArtMove Studio va obrir les seves portes al polígon Alba de Vila-seca ara farà cinc anys. La Salima, artista de circ finlandesa, va arribar a casa nostra per treballar a PortAventura després de recórrer mig món i de formar-se en escoles d’alt nivell. Buscant un lloc on establir-se de manera definitiva, va conèixer el Christian, i tots dos van iniciar l’aventura d’obrir l’escola. En aquell moment el Pole Sport era una pràctica que començava a despuntar, hi havia uns vint centres a tot l’Estat Espanyol on es podia aprendre i practicar. A dia d’avui ja són un centenar, tot i que a casa nostra ArtMove Studio és pioner. Aquí hi fan classes persones de totes les edats i sexes, des de nens fins a adults, vinguts de Reus, de Tarragona, i de ciutats més allunyades, perquè les escoles més pròximes estan a Barcelona i a València.

Christian Fernández durant una classe de Pole a ArtMove Studio.

Vila-seca, epicentro de la práctica del Pole Sport en la demarcación de TarragonaCristina Serret

El Pole Sport inclou disciplines de circ i acrobàcies aèries.

Vila-seca, epicentro de la práctica del Pole Sport en la demarcación de TarragonaCristina Serret

El Pole Sport inclou disciplines de circ i acrobàcies aèries.

Vila-seca, epicentro de la práctica del Pole Sport en la demarcación de TarragonaCristina Serret

tracking