Diari Més

Urbanisme

Salou no donarà més llicències pels tendals de les botigues que ocupen la vorera

L'equip de govern constata que «existeix un ús abusiu d’aquests espais»

Des del consistori asseguren que «massa sovint, no es mantenen les mínimes condicions de seguretat, neteja ni salubritat» d'aquests espais.

Salou no donarà més llicències pels tendals de les botigues que ocupen la voreraAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper plenari de l'Ajuntament de Salou aprovarà una mesura per suspendre la tramitació i concessió de les llicències municipals que puguin generar nous tancaments comercials amb tendals més enllà de la porta exterior dels establiments. Així ho comunica l'equip de govern, que creu que existeix un ús abusiu d'aquests espais «per la seva acumulació i sobreocupació, tant del tendals, com de la zona que els delimita, amb els articles d’exposició i venda de les mostres comercials, sense cap mena d’ordre ni criteri estètic». El regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, afegeix que «massa sovint, no es mantenen les mínimes condicions de seguretat, neteja ni salubritat, la qual cosa està provocant un deteriorament i una progressiva degradació de la qualitat de l’establiment comercial i del seu entorn urbà».

Entre els diferents factors que han provocat aquesta situació, segons apunta la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, Comerç, Consum i Mercats, Martina Fourrier,«alguns tenen a veure amb temes derivats del mateix sector, com ara la manca de professionalització o la poca inversió en els establiments comercials, i d’altres, amb els derivats de l’ordenament urbanístic municipal». La funció dels tendals, segons Montagut, «no hauria de ser altra que la de complementar el local comercial com a zona d'exposició, però la realitat és una altra».

D'aquesta manera, l'equip de govern de Salou aposta per canviar la siutaciótreballant des de la Regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, Comerç, Consum i Mercats, i conjuntament amb Urbanisme, per establir al POUM els paràmetres urbanístics adients per millorar la qualitat en els tancaments dels establiments comercials. L'objectiu és aconseguir un entorn urbà favorable i una activitat comercial equilibrada i ordenada. Per Fourrier, «una de les mancances destacades del model comercial de Salou és el seu desordre i el progressiu deteriorament de la imatge de determinades activitats comercials, la qual cosa genera espais urbans amb poca personalitat i poc atractius».

Una campanya informativa

Paral·lelament a aquesta suspensió de llicències, el consistori també preveu iniciar una campanya informativa entre els establiments comercials per tal d’informar-los i assessorar-los sobre com millorar diversos aspectes que poden revertir aquesta tendència, augmentant-ne la competitivitat, incrementant la qualitat i atractivitat de l’oferta comercial. Sota el títol de 'Posa la teva botiga ben guapa', es repartirà un díptic informatiu que explicarà que una bona imatge del comerç esdevé una immillorable carta de presentació. A més, també es durà a terme una formació específica sobre com crear la imatge d'un comerç, des de dues òptiques diferents: tant de l’aspecte interior/exterior, així com també de les persones que hi treballen.

tracking