Diari Més

La Canonja celebra set anys de municipalitat

Durant la festa s’han iniciat les votacions dels pressupostos participatius

Actes de la festa de municipalitat de La Canonja.

Dia de la municipalitatGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com cada 15 d’abril, La Canonja celebra la festa de la municipalitat, commemorant el dia el qual, el 2010, el Parlament de Catalunya va aprovar el projecte de llei de creació del municipi, que suposava la seva independència respecte Tarragona. Aquest dissabte s’ha celebrat el setè aniversari d’aquest fet en una jornada en la que s’han concentrat tots els actes degut a la coincidència de la festivitat canongina amb la setmana santa.

Durant el matí hi ha hagut diverses activitats a la Rambla 15 d’abril, però els actes principals s’han iniciat a dos quarts d’una del migdia, amb la sortida en seguici dels diables de La Canonja i els gegants canongins des del castell de Mariscart fins a la mateixa rambla. Allí, després de les enceses i ballades, l’alcalde del municipi, Roc Muñoz, s’ha dirigit als prop de 200 assistens. El batlle ha recordat la importància que va significar la municipalitat i com ha evolucionat des de llavors La Canonja. «Som un poble en constant creixement», ha destacat Muñoz, qui ha reconegut que en els últims anys cada vegada «hi ha més gent que decideix venir a viure aquí a La Canonja».

Després de dirigir-se als habitants presents a la Rambla 15 d’abril, Roc Muñoz ha encès la tronada. També ha esclatat la petita traca amb caramels i regals per als més petits, que ha significat l’acte previ a la ballada de sardanes.

Protagonisme per als pressupostos

Durant tota la jornada, els pressupostos participatius de La Canonja han estat presents en una paradeta on, coincidint amb la festivitat, s’ha donat per iniciada la votació de les diverses propostes. L’alcalde Roc Muñoz ha explicat que d’entre totes les idees rebudes referents als pressupostos participatius se n’han escollit una trentena que són els que entren a la votació. Muñoz, a més, ha reconegut que «vàries persones m’han dit que sent un municipi amb un superàvit tan elevat podríem dur a terme les trenta propostes» però ha reconegut la impossibilitat de realitzar-les totes ja que dispararien la xifra de pressupost amb el que compta La Canonja.

tracking