Diari Més

Política

Polèmica a Aiguamúrcia entre govern i oposició per l'expedient d'Antifrau

Tots Som Aiguamúrcia denuncia que l’alcaldia els ha denegat tenir accés al document, un procediment iniciat pel mateix grup

A l'esquerra, Fina Bartolí, i a la dreta, Dolors Palma.

Polèmica a Aiguamúrcia entre govern i oposició per l'expedient d'AntifrauCedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa temps que els ànims estan encesos al consistori d’Aiguamúrcia entre equip de govern i oposició per «actuacions que no considerem adequades per part de l’alcaldia», assegura la regidora de Tots Som Aiguamúrcia (TSA-AM), la republicana Dolors Palma. Ara, aquests desacords s’han tornat a posar sobre la taula, i ho han fet per una documentació que TSA ha demanat tenir accés i que l’equip de govern ha denegat.

Es tracta de l’expedient i el document d’entrada a registre relacionats amb un requeriment per l’Oficina Antifrau, un procediment que justament va iniciar ara fa un any el grup Tots Som Aiguamúrcia per considerar que l’equip de govern ha fet inversions sense estar aprovades per sessió plenària. «Sabem el que vam denunciar, però volem accedir a l’expedient, i la resposta que hem obtingut és una negació rotunda», explica Dolors Palma.

Segons descriu ERC en una nota de premsa feta pública ahir, tot fent referència a un decret, l’alcaldia denega l’accés a la informació en qüestió perquè «conté dades de l’alcaldessa que estan protegides per la normativa de protecció de dades de caràcter personal i que el seu coneixement o difusió pel sol·licitant podria vulnerar el dret constitucional a l’honor de l’alcaldessa que subscriu».

Tot va començar ara fa un any, quan Tots Som Aiguamúrcia va denunciar a l’Oficina Antifrau de Catalunya «actituds polítiques pel que fa referència a qüestions de despesa d’inversions sense aprovar pressupostos» per part de l’equip de govern, segons explicà TSA el passat mes de juliol a través de xarxes socials.

Malgrat tot, Dolors Palma no ha volgut fer referència a accions concretes en les quals s’hagin donat aquestes irregularitats, ja que «no volem interferir en el procediment de l’Oficina Antifrau. Tan sols demanem al consistori que ens doni accés a la informació requerida», afegeix Palma.

Segons la portaveu de TSA, abans de portar el cas a Antifrau, «vam intentar corregir a través del ple totes aquelles actuacions de l’equip de govern que no seguien el procediment adequat, però sempre ens trobàvem amb una negació. És per aquest motiu que vam creure oportú demanar valoració externa a través de l’Oficina Antifrau», narra Dolors Palma.

«Una maniobra de desgast»

Des de l’equip de govern, l’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Fina Bartolí (CiU), descriu l’acció dels republicans com una «pèrdua de temps». «En aquests dos últims anys, han interposat un centenar d’instàncies, i ja n’estem cansats», afirma Bartolí, que tot plegat ho percep com «una maniobra de desgast».

Respecte el requeriment per part de l’Oficina Antifrau, l’alcaldessa assegura que des del consistori s’està preparant tota la documentació, i argumenta la negació a TSA a accedir a l’expedient perquè «no tinc cap mena d’obligació d’ensenyar res». Així mateix, Fina Bartolí diu que «quan arribi el moment» l’equip de govern explicarà a tothom «el que ha passat en aquest ajuntament durant els darrers dos anys».

tracking