Diari Més

Enoturisme

Es busquen caçadors d'ampolles de vi

Orientast és una activitat que combina la tecnologia, el senderisme i el tast de vins

La proposta és una iniciativa del Celler Estol Verd, que es troba a Rodonyà, a l'Alt Camp.

Es busquen caçadors d'ampolles de viEstol Verd

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Orientast és una activitat concebuda pel Celler Estol Verd, la finca del qual es troba al municipi de Rodonyà (Alt Camp). La idea és combinar el senderisme amb l’enologia, tot lligat a través d’una aplicació per a telèfon mòbil que fa de guia a través de les vinyes del celler. A la pràctica, el joc consisteix a trobar tres ampolles amagades a la finca seguint les indicacions de l’aplicació. Pel camí, els aventurers descobriran el paisatge, la història i la natura que els envolta. I quan trobin cadascuna de les ampolles, hauran de respondre el senzill test de tast que els sortirà al telèfon. Al final de la ruta, sabran si són Sommeliers, Sibarites, Promeses o Novells. La ruta té una durada aproximada de dues hores, i abans de sortir els exploradors rebran un ‘kit’ amb el material imprescindible per dur-la a terme: unes copes de vi, aigua, i patates de bossa –Palau, de Valls. L’oferta també contempla la presència de nens, que també tenen un ‘kit’ a la seva mida i, en lloc de trobar una ampolla de vi, trobaran un petit tresor amagat entre les vinyes.

Hi ha tres rutes per escollir, la Sumoll, la Syrah i la Xarel·lo, totes són circulars, la primera és de tres quilòmetres i les altres dues de dos, i totes tres passen pel celler. L’apliació Orientast és de descàrrega gratuïta, tot i que de moment només és per a dispositius Android –si el grup no en té els organitzadors els presten un telèfon d’aquestes característiques.

Gerard Galofré, propietari del celler juntament amb Sara Batalla, explica que van idear aquesta activitat perquè els permet explicar la seva manera de cuidar la terra, com és l’entorn en el qual treballen i, alhora, com són els vins que elaboren al celler. L’Orientast es pot fer tot l’any, però és en aquesta època quan resulta més atractiva, un cop hem deixat enrere l’hivern i les vinyes comencen a despertar.

El celler Estol Verd és el projecte personal del Gerard Galofré i la Sara Batalla, fills d’agricultors, que han volgut seguir apostant per l’agricultura com a forma de vida, però afegint-hi els principis de sostenibilitat, que apliquen en els àmbits econòmic, social i ecològic. Els seus vins es comercialitzen emparats per la DO Tarragona, i alhora, formen part del grup Cellers Singulars, una associació de nou micro productors de la DO que coincideixen en una manera d’entendre la viticultura que passa per l’agricultura sostenible i que volen fer, de la diversitat, un valor en alça. «La DO Tarragona costa molt d’explicar i també de situar, perquè hi ha molta diversitat, des de la Ribera d’Ebre a l’Alt Camp passant pel Tarragonès i el Baix Camp. Però nosaltres pensem que justament aquesta diversitat és un punt a favor», explica el Gerard.

Justament aquest passat dilluns els Cellers Singulars de la DO Tarragona es van presentar al Palau Robert de Barcelona, fent un pas més per guanyar visibilitat i presència més enllà de les fronteres de la demarcació.

Els 'caçadors' han de respondre un test de tast.

Es busquen caçadors d'ampolles de viEstol Verd

tracking