Diari Més

S'instal·la un panell informatiu als banys romans vinculats a la Vil·la Romana dels Munts

És un primer pas per posar en valor aquest espai integrat en el conjunt arqueològic de Tarraco declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat

Els panells informatius s'han instal·lat per donar a conèixer als visitants

S'instal·la un panell informatiu als banys romans vinculats a la Vil·la Romana dels MuntsAjuntament d'Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els banys romans situats a la platja d’Altafulla i que s’integren dins de la Vil·la romana dels Munts compten, a partir d’ara, amb un panell informatiu. La instal·lació de la placa s’ha realitzat en el marc d’un procés de posada en valor i restauració d’aquest edifici integrat en el conjunt arqueològic de Tarraco declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO. El projecte està liderat conjuntament pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, en la seva àrea d’activitat de Costes i Medi Marí.

El procés d’instal·lació d’elements informatius s’ha iniciat després d’uns mesos treballant en la neteja de l’espai per tal que els visitants tinguin coneixement de la rellevància històrica i patrimonial d’aquest indret. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha destacat que aquest «és un primer pas d’un procés que ha de ser més llarg per tal de dignificar un espai que durant molts anys ha estat abandonat i no se li donava la importància que té».

Aquest primer pas ha de culminar, segons l’alcalde del municipi, amb un recorregut per als visitants que ha d’enllaçar els banys romans amb el Camí de Ronda i la Vil·la romana dels Munts, que és com s’estructurava originàriament. El cost final d’aquest procés de museïtzació seria d’uns 500.000 euros. Alonso ha recordat que no es fixen terminis, ja que bona part del finançament d’aquests treballs dependran del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Aquestes restes romanes corresponen a uns banys romans privats vinculats a la propera Vil·la romana dels Munts d’Altafulla. Adossat al mur romà de la base de l’escala d’accés a la platja, es pot identificar un espai de planta rectangular que devia correspondre al caldarium, on es conserva en molt bon estat la banqueta correguda esglaonada, que servia per circular i seure al voltant de l’estança. Al cantó sud-est d’aquest àmbit hi ha també dos espais petits de planta semicircular (exedres), probablement petites piscines lligades amb l’espai anterior. Més al sud-oest es localitzen les restes d’un altre espai que possiblement era el frigidarium del conjunt termal.

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, i la regidora de Via Pública i Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, en l'acte de presentació del panell informatiu.

S'instal·la un panell informatiu als banys romans vinculats a la Vil·la Romana dels MuntsAjuntament d'Altafulla

tracking