Diari Més

Educació

Les AMPA recullen signatures per rebaixar la ràtio d'alumnes per aula

Demanen que baixi de 25 alumnes a 20 a P3 amb l’objectiu de millorar el rendiment acadèmic

Al darrer curs hi havia aules amb 28 alumnes o més a Primària i 34 o més a Secundària.

Les AMPA recullen signatures per rebaixar la ràtio d'alumnes per aulaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Millorar el rendiment acadèmic dels alumnes, oferir un ensenyament més individualitzat que doni resposta a les necessitats de cada estudiant, poder implantar noves metodologies d’innovació a l’aula, fer més efectives les pràctiques pedagògiques dels professors i aconseguir reforçar el vincle familiar en l’educació de l’infant. Tots aquests motius esgrimeix la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, FAPAC –que al Camp de Tarragona representa vora el 86 per cent d’aquestes entitats dels diferents centres– per posar en marxa una recollida de firmes massiva a través de la xarxa, on es demana que, tot i la davallada demogràfica que s’està experimentant, es mantinguin en funcionament totes les línies i tots els grups als diferents centres, per a poder reduir les ràtios a cada nova promoció de P-3 d’Educació Infantil, passant dels 25 alumnes per aula que ara marca Ensenyament, als 20 com a màxim.

«Amb les signatures, volem que al Departament li quedi clar que no és una cosa només de les AMPA, és un crit de la societat perquè el nostre sistema educatiu pugui assumir un nivell d’excel·lència», explica Lluís Pallejà, màxim responsable de la federació al Camp de Tarragona. «Hem de ressaltar que tenir aules amb menys alumnes no és una despesa afegida per al sistema. L’educació és una inversió fonamental que reporta beneficis en l’àmbit social. L’educació afecta absolutament a tots els aspectes quotidians», afegeix Pallejà, qui refereix directament valors com la tolerància, el respecte, el civisme o la solidaritat.

Ja porten més d’11.100 signatures a Change.org/o/fapac_2, però no es posen ni nombre ni data límit de recollida, ja que les xifres de natalitat indiquen que en els cursos vinents hi haurà menys infants per escolaritzar i volen seguir sumant adhesions per fer més pressió. A banda d’aquest sistema, la FAPAC també s’obre a rebre el suport de les corporacions municipals a través de l’aprovació de mocions als plenaris. Els associats de l’entitat comencen a moure ja, aquesta proposició pels diferents ajuntaments del Camp de Tarragona.

Aquesta campanya també busca que no es tornin a repetir ràtios tan desorbitades com les del curs 2012-2013 quan, a conseqüència de les retallades, als centres del territori, un 32,1 per cent dels grups de P-3 estaven conformats per entre 26 i 27 alumnes i a Primer d’ESO un 38,2 per cent de les aules funcionaven amb més de 31 alumnes –fins i tot hi havia un 13,4% de les classes amb 34 o més estudiants–, per sobre del llindar establert per la Generalitat de 30 alumnes per classe d’Educació Secundària.

tracking