Diari Més

L'Albiol recupera el Via Crucis de Divendres Sant pels camins de ronda i d'accés al Castell

La intenció dels organitzadors és mantenir aquesta recuperada tradició

Una de les estacions

L'Albiol recupera el Via Crucis de Divendres Sant pels camins de ronda i d'accés al CastellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El progressiu despoblament del nucli de l’Albiol va portar a que algunes de les tradicions del municipi es perdessin, entre elles la del Via Crucis de Divendres Sant. Després de diversos anys sense celebrar-se, aquest Via Crucis s’ha decidit recuperar i s’ha reconvertit en un senzill però sentit recorregut pel camí d’accés al Castell i pel camí de ronda que l’envolta fins a completar les quinze estacions de la Passió. Els encarregats d’organitzar el Via Crucis de Divendres Sant, que compta amb el suport de l’Ajuntament de l’Albiol, són alguns seglars del municipi, els quals s’han marcat com a objectiu mantenir la tradició.

Les quinze estacions que formen el recorregut del Via Crucis se senyalitzen amb unes teules pintades amb una creu i amb el número romà corresponent a cada estació. Si el temps ho permet, el recorregut es fa per l’exterior del Castell i pel camí de ronda que l’envolta. En cas de pluja o mal temps, la commemoració es fa per l’interior de l’església de Sant Miquel de l’Albiol.

La recuperació del Via Crucis va ser iniciativa de Paco Esquerdo i de la seva família, conjuntament amb els veïns de l’Albiol Joan Isern i Joan Foguet, bons coneixedors de les tradicions del poble. Esquerdo, tot i no ser de l’Albiol, manté molts lligams amb aquest municipi, on hi estiueja i hi passa els caps de setmana des que era petit.

tracking