Diari Més

Costa Daurada

Demanen a Port Aventura que canviï la nova normativa de discapacitat

El parc ha reduït, aquesta temporada, els avantatges com l'entrada directa a les atraccions per a totes les persones discapacitades

Hi ha hagut llargues cues a l'Oficina d'Atenció a Clients amb Necessitats Especials durant tot el matí.

El servei d'acreditació de mobilitat reduïda de Port Aventura se satura el dia de la inauguracióEric Rodríguez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc temàtic Port Aventura, que va obrir les seves portes el passat divendres 7 d'abril, ha canviat aquesta temporada la normativa de discapacitat, que fins la temporada passada permetia, a les persones que acreditaven una discapacitat major del 33%, certs avantatges, com l'accés directe a les atraccions i espectacles sense necessitat de fer cues. Enguany, una nova normativa requereix que les persones discapacitades acreditin, també, un 75% de discapacitat o, en el cas del 33-74%, també s'acrediti mobilitat reduïda.

Una petició online creada perAntonia Maria Gómez Hinojosa a la plataforma Change.org demana canviar aquesta nova normativa, ja que «es tracta d'una exclusió i una falta d'atenció a la diversitat». Segons recull el text de la petició, «aquesta exposa a adults i a infants amb discapacitat entre el 33-74% i sense barem de mobilitat reduïda, que han de patir els símptomes propis de la seva condició». A primera hora de la tarda d'aquest dilluns la petició, creada fa dos dies, ja havia aconseguit més de 3.800 firmes.

Un canvi sense comunicació

Precisament aquest canvi en la normativa de discapacitat va tenir una gran repercussió divendres, coincidint amb la inauguració de la nova temporada del parc i de Ferrari Land. El canvi no va ser comunicat obertament a la comunitat afectada, i moltes persones amb discapacitat del 33-74% que altres anys podien gaudir dels 'avantatges' que oferia fins ara la normativa, com l'accés directe a les atraccions, es van trobar que, enguany, havien perdut aquesta condició.

Les persones es van anar acumulant a l'Oficinad’Atenció a Clients amb Necessitats Especials durant tot el matí, i aquesta es va acabar col·lapsant. Els usuaris no sabien què passava, i els treballadors tan sols els explicaven que si no acreditaven la mobilitat reduïda, no podien aconseguir l'accés especial. El tarragoní Eric Rodríguez va ser una de les persones que va estar esperant-se des de les 9 del matí fins més enllà de les 2 del migdia per tal d'aconseguir entrar amb l'acreditació, sense èxit. Finalment se li va comunicar que, a partir d'ara, mai se li podria concedir, de manera que haurà d'accedir a les atraccions a través de la cua habitual, com les altres persones amb un 33-74% de discapacitat que no acreditin mobilitat reduïda.

La nova política està actualitzada a la pàgina web i també als cartells que hi ha al parc, però en el moment de l'obertura del parc va ser un «caos» pels usuaris. L'Esther, d'Astúries, explicava divendres al migdia que «el meu marit té una minusvalia important, i portem hores esperant per obtenir una resposta o una solució».

tracking