Diari Més

Municipal

Salou estudia sancionar els veïns que no podin les tanques vegetals

De moment ja s’han incoat 60 expedients perquè els propietaris facin un «correcte» manteniment de la jardineria

Una tanca verda que envaeix l'espai públic i dificulta el pas de les persones al municipi.

Salou sancionarà els veïns que no podin les tanques vegetalsAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou ha incoat una seixantena d’expedients a veïns del municipi, sobre tot a algunes urbanitzacions on hi ha molt tancat de jardineria, per tal que podin els tancaments perimetrals vegetals que ocupen l’espai públic i impedeixen el lliure desplaçament dels vianants per les voreres. Aquests expedients segueixen el seu curs en base a la llei d’Urbanisme de Catalunya, però «com que actualment hi ha un procediment molt complex, entenem que com a administració propietària de l’espai públic podem actuar d’ofici per defensar l’espai públic», apunta l’alcalde Pere Granados. Així, ha assenyalat que «les ocupacions de la via pública per part de privats posen en perill la seguretat dels vianants».

A més, ha anunciat que des dels serveis jurídics s’està redactant una ordenança pròpia per comptar amb un procediment més àgil i que incorpori un règim sancionador per aquells veïns que no facin el correcte manteniment de les tanques vegetals i envaeixin l’espai públic. La infracció està tipificada com a lleu i, per tant, la normativa diu que s'ha de sancionar amb un import equivalent al 10% del cost de neteja, amb un mínim de 300 euros.

Actualment, des dels serveis tècnics i de manteniment de ciutat s’han detectat nombrosos problemes a la zona d'Estival Salou, però la normativa serà d’aplicació a tot el municipi.

tracking