Diari Més

Costa Daurada

L'oficina d'acreditació de mobilitat reduïda de Port Aventura se satura el dia de la inauguració

Persones amb el 33% mínim de discapacitat han hagut d'esperar hores per aconseguir l'acreditació, i a molts no se'ls ha donat per no complir els requisits

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Port Aventura i Ferrari Land han obert les portes al públic general aquest divendres. Com és habitual, una allau de persones ha volgut gaudir d'aquest primer dia de temporada i, sobretot, del primer dia del nou parc. El cúmul de gent ha provocat que l'Oficina d’Atenció a Clients amb Necessitats Especials, que atorga distintius a les persones amb una dicapacitat igual o superior al 33% -i que han accedit al parc amb l'entrada de preu reduït especial-, s'ha col·lapsat. Aquest servei permet acreditar les persones i que aquestes no hagin de fer cues a les atraccions i espectacles. Per aconseguir aquest 'avantatge', a més del percentatge de discapacitat, cal tenir una mobilitat reduïda acreditada.

L’Eric Rodríguez és de Tarragona, té 30 anys i una discapacitat superior al 33% que li permet l'entrada reduïda a Port Aventura. Rodríguez és una de les persones que s'ha trobat hores i hores esperant per aconseguir l'acreditació després d'haver comprat l'entrada. «M'han fet anar a moltes oficines i punts diferents», explica el jove, que té una discapacitat no física. Precisament aquest ha estat el motiu pel qual, finalment, des d'Atenció Clients amb Necessitats Especials, no se li ha atorgat l'acreditació per evitar les cues. «Si pots caminar no te la podem donar», és la justificació que han donat a Rodríguez, tal com indica la política del Parc. I és que aquesta és clara: cal acreditar la mobilitat reduïda. Altres anys, però, Rodríguez l'havia pogut aconseguir. Moltes altres persones s'han trobat amb la mateixa situació, i el servei s'ha saturat. Des de Port Aventura expliquen que estan analitzant les incidències internament per saber què ha passat.

Un altre cas és el d'una noia basca que, a més de la discapacitat, ha mostrat un informe mèdic per acreditar la mobilitat reduïda. «També li han denegat», denuncia Rodríguez, que assegura que la noia coixejava notablement i l'informe confirmava que no podia caminar gaire ni passar llargues hores de peu. L'Esther és d'Astúries, i quan passaven pocs minuts de la 1 del migdia explicava que «el meu marit té una minusvalia important, i portem hores esperant per obtenir una resposta o una solució». Itziar Media, responsable d'un grup d'alumnes de Bilbao que volien passar la jornada al parc, també ha hagut d'esperar hores «sota el sol». Un dels alumnes té una discapacitat del 70%, i explica que «no és el primer any que ens hem d'esperar tanta estona per entrar, tot i haver fer una reserva prèvia».

Tot i que moltes persones no han pogut aconseguir l'acreditació per no tenir mobilitat reduïda, altres sí que han pogut, però tot i així, han hagut d'esperar força estona. Tot i això, Rodríguez assegura que persones sense certificat i caminant sí que han aconseguit l'acreditació. En el cas de Rodríguez, ha estat des de les 9 del matí fins més tard de les 2 del migdia esperant per obtenir una resposta que no fos negativa. Després de veure que no podria aconseguir el sí, ha demanat que se li tornessin els diners de l'entrada perquè ja era tard per entrar al parc. En primer moment li han dit que no, però finalment hi han accedit.

Hi ha hagut llargues cues a l'Oficina d'Atenció a Clients amb Necessitats Especials durant tot el matí.

El servei d'acreditació de mobilitat reduïda de Port Aventura se satura el dia de la inauguracióEric Rodríguez

Les persones esperant per aconseguir l'accés especial de mobilitat reduïda.

El servei d'acreditació de mobilitat reduïda de Port Aventura se satura el dia de la inauguracióEric Rodríguez

Les persones esperant per aconseguir l'accés especial de mobilitat reduïda.

El servei d'acreditació de mobilitat reduïda de Port Aventura se satura el dia de la inauguracióEric Rodríguez

tracking