Diari Més

Turisme

L'augment de preus pels llits de l'IMSERSO no arriba als hotelers

La FEHT afirma que, si la concessionària no els trasllada l’increment proposat, no signarà els contractes pel pròxim període

Cada turista que arriba aTarragona a través de l'Imserso paga 21 euros per la pensió completa.

L'augment de preus pels llits de l'IMSERSO no arriba als hotelersEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotelers de la Costa Daurada no signaran els contractes per a rebre turistes de l’Imserso, si l’empresa concessionària no els trasllada el petit augment de preus que el Govern els ha posat damunt la taula. Els empresaris han valorat positivament el pas que ha fet l’administració pública davant les queixes del sector, el qual s’ha plantat recentment exigint l’increment dels 21 euros a pensió completa que perceben per allotjar a cadascun dels viatgers d’aquest programa de vacances per a gent gran. L’empresa concessionària, però, és ara la que posa esculls a l’entesa.

«Sabem que l’administració ha posat damunt la taula un increment petit, però voluntariós per aquest període de vacances que va d’octubre del 2017 fins al maig del 2018, el període de la pròrroga de la contracta», ha assegurat el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme (FEHT), David Batalla. Aquest avenç ha estat valorat positivament per Batalla qui afegeix que «els empresaris del sector hoteler estaríem satisfets com a pas de bona voluntat». Des de la FEHT s’assegura que, tot i això, l’empresa concessionària continua negociant i no ha traslladat als establiments hotelers el petit augment proposat. «Si no el traslladen, no signarem els contractes per al proper període», amenaça Batalla, qui recorda que la contractació del programa s’haurà de realitzar durant el pròxim mes de maig. «Esperem un altre augment pel nou procés de contractació per als anys 2018, 2019 i 2020», conclou el president de la FEHT.

El passat mes de març la FEHT va anunciar que el sector s’estava plantejant abandonar el programa de vacances de l’Imserso davant dels baixos preus que perceben des de fa tres anys. Se sumava així a les queixes del sector de tot l’Estat i a l’ultimàtum llençat de tancar les portes a l’Imserso donat que, amb els preus que es paguen, difícilment es pot oferir un servei de gran qualitat.

tracking