Diari Més

Alcover es prepara per celebrar els actes de la Setmana Santa 2017

S'han organitzat una vintena d'actes que s'allargaran fins el proper dilluns 17 d'abril

Fotografies de la Setmana Santa 2016.

Alcover es prepara per celebrar els actes de la Setmana Santa 2017Arxiu Municipal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Setmana Santa alcoverenca escalfa motors i s'han organitzat una vintena d'actes que s'allargaran fins el proper dilluns 17 d'abril. Entre les novetats destaca la Festa de les Caramelles i el procés de recuperació d’aquesta bella tradició perduda a Alcover ja fa més de 25 anys.

Aquest dissabte 8 d'abril es celebrarà una missa de vigília a les 20h. L'endemà 9 d'abril, Diumenge de Rams, es farà la tradicional benedicció de Rams a les 11:15h a l'Església Vella i tot seguit s'anirà en processó a l'església Nova per a celebrar la Missa. I a les 13h, la benedicció del Sant Sepulcre. A les 17h tindrà lloc el Viacrucis al Calvari amb la presència dels armats de la vila. A les 19:30h, el Convent de les Arts d'Alcover acollirà el concert de Setmana Santa amb el Cor de Cambra Femení Scherzo.

Dimecres 12 d'abril a les 20h es durà a terme la celebració penitencial a l'Església Nova. I Dijous Sant, 13 d'abril, es celebrarà en el mateix indret els típics actes del Sant Sopar a les 20h i a les 23h, l’Hora Santa.

Divendres Sant, 14 d'abril, continuaran els actes i ja a les 8h s'ha programat el tradicional Viacrucis al Calvari i tres hores més tard, a les 11h, es celebraran les set paraules. A les 18:30h tindrà lloc la Celebració litúrgica de la Mort del Senyor amb l'exhibició dels armats a la Plaça Nova i finalment, a les 22h, la tradicional processó del Sant Enterrament pels carrers del nucli antic de la vila. En finalitzar, a l'Església Nova, es cantarà el Miserere, el més conegut dels salms penitencials, recuperat fa uns anys per part de l'EMMA (l'Escola Municipal de Música d'Alcover).

L’endemà Dissabte Sant, 15 d'abril, a les 9:30h es durà a terme l'ofici de lectura i a les les 22:30h, la Solemne Vetlla Pasqual, una missa en sufragi dels difunts de les Confraries.

El diumenge de Pasqua, 16 d'abril, a les 12:30h es celebrarà la Missa Solemne a l’Església Nova i, coma novetat d'enguany, l'EMMA cultura recupera les Caramelles amb una Festa que començarà a les 19h amb una concentració d'una vuitantena de cantaires i músics a l’Església Vella i amb la interpretació de les caramelles més importants de la vetllada; tot seguit s’iniciarà el recorregut per les cases de poble que hauran sol·licitat una caramella. En el recorregut també hi participarà la xaranga de l’EMMA que complementarà les caramelles amb música tradicional catalana.

Un cop acabat el recorregut, sobre quarts de deu del vespre, està programat el sopar popular al Cercle d’Amics on caramellaires, acompanyants i públic general compartiran el tiberi típic de caramelles. A continuació i per acabar la festa, hi haurà un concert de música tradicional al mateix Cercle d’Amics obert a tothom a càrrec de l’orquestrina tradicional “Toca’m el Xotis” d’Alcover.

Els actes finalitzaran el Dilluns de Pasqua 17 d'abril, amb la Missa a l’Ermita del Remei, a les 11h.

El programa de la Setmana Santa d'Alcover està organitzat per la Confraria de la Sang juntament amb la Confraria de la Pietat i la Parròquia de l’Assumpció. Els actes compten amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcover, el Cercle d'Amics, l'EMMA i el Col·lectiu de Dones.

Fotografies de la Setmana Santa 2016.

Alcover es prepara per celebrar els actes de la Setmana Santa 2017Arxiu Municipal

tracking