Diari Més

Política

El Govern vendrellenc ofereix una proposta de pressupost a l'oposició

Aquesta setmana començarà a negociar amb els diferents grups municipals per arribar a un acord

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, en una roda de premsa. (Imatge d'arxiu).

El Govern vendrellenc ofereix una proposta de pressupost a l'oposicióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern del Vendrell començarà a negociar, aquesta setmana, possibles acords amb els grups de l’oposició que el permetin aprovar el pressupost del 2017. Amb aquesta finalitat i davant la necessitat d’obtenir el suport d’altres formacions per tirar endavant els comptes municipals, l’equip de govern ha fet arribar a la resta de grups una proposta de pressupost on es marquen les línies mestres d’aquest. Tanmateix, l’executiu local manifesta la «conveniència de constituir comissions de seguiment d’aquests acords amb els signants». «Els membres d’aquestes comissions podran ser delegats per les gestions que les comissions consideren adients», afegeix el document esmentat.

L’objectiu del pressupost 2017 és el de reduir l’endeutament financer durant l’any 2017 fins al 125% per arribar al límit del 110% establert per la regulació actual a finals del pròxim any. La proposta recull també l’aplicació dels recursos extraordinaris que s’obtindran del cànon derivat de l’ús de les instal·lacions municipals per l’adjudicació a Aqualia del 49% d’Aigües Tomoví. El cànon, de cinc milions d’euros, es destinaria a les obres complementàries de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, pendents d’una valoració definitiva i de la decisió judicial (2,2 milions d’euros), a la liquidació de l’empresa d’Esports i Lleure (1,3 milions) i a l’ampliació de l’illa de vianants (un milió d’euros).

La proposta de pressupost que s’ha fet arribar als grups de l’oposició contemplen diverses despeses en inversions. Els fons FEDER, que es destinaran a la millora de Coma-ruga, incrementar les partides per als pressupostos participatius, planificació urbanística, diverses actuacions dins del projecte de renaturalització de les Madrigueres i a l’Auditori Pau Casals i l’obtenció de programes informàtics i de participació ciutadana, són algunes de les despeses que es contemplen dins d’aquest apartat.

Els comptes municipals de cara a 2017 recullen, entre les despeses ordinàries, les millores en les dotacions de personal tècnic de la plantilla municipal i continuar amb el procés de regularització i racionalització dels contractes municipals. En aquest apartat, es preveu també licitar el servei de neteja de carrers –amb una ampliació de quasi un 10% i licitar els serveis de funcionament de les piscines municipals. La priorització dels programes de suport social i l’impuls de l’ocupació i l’emprenedoria són també algunes de les línies mestres de les despeses ordinàries previstes pel 2017.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, s’ha mostrat obert a introduir matisos o modificacions a la seva proposta.

tracking