Diari Més

Justícia

Arriben els 24 primers interns des de Brians 2 a la presó de Mas d'Enric

Tret de sortida al trasllat esglaonat de 450 presos que ompliran el nou centre penitenciari tarragoní fins al 81% de la seva capacitat, entre els moviments pel tancament de la Model

Furgó policial que trasllada els primers presos des de Brians 2, accedint a la presó de Mas d'Enric.

Arriben els 24 primers interns des de Brians 2 a la presó de Mas d'Enric de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tret de sortida al trasllat de presos des de Barcelona a Tarragona. Un total de 24 interns provinents de Brians 2 han ingressat a la presó de Mas d'Enric a Tarragona aquest dilluns al matí, poc minuts després de les deu, en dos furgons dels Mossos d'Esquadra. Són els primers dels 450 reclusos que, de forma esglaonada, s'aniran traslladant al centre penitenciari tarragoní des d'ara i fins al mes de setembre. Això farà que Mas d'Enric, al terme del Catllar, passarà de tenir una ocupació del 37% fins al 81% de la seva capacitat -quedaran 220 places disponibles per repunts de població. Dels 450 interns que es desplaçaran, entre 200 i 220 són residents amb arrelament familiar a les comarques tarragonines que fins ara complien condemna a Brians 1 i 2.

Així, a part d'aconseguir donar resposta a les necessitats de places del conjunt del sistema penitenciari, també es podran traslladar a Tarragona tots els interns que tenen família o domicili a la demarcació i, en definitiva, cap pres del territori es quedarà sense plaça a Mas d'Enric, segons han confirmat fonts del Departament de Justícia a l'ACN.

Els 24 primers presos que s'han portat a Tarragona -en dos desplaçaments policials, un primer furgó a les deu i escaig del matí, i un segon previst per al migdia-, provenen de Brians 2. En total es traslladaran fins a 450 reclusos. Aquest és un dels moviments que coincideix amb el pla de tancament de la presó Model de Barcelona.

Inaugurada a finals del 2015, Mas d'Enric, al terme del Catllar, és una de les presons més modernes d'Europa. Amb una capacitat de 1.020 places, el centre penitenciari s'omplirà fins a una ocupació del 81%, considerat el nivell de rendiment «òptim», segons a Justícia, ja que quedarà un calaix de reserva superior a les 200 places.

Això comportarà una ampliació de plantilla, amb un increment previst de 160 reforços, també progressivament. De moment, la setmana passada ja es va incorporar una tongada de 45 funcionaris per fer front a les primeres vingudes d'interns que complien condemna als centres penitenciaris de Can Brians 1 i 2, al Baix Llobregat.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha afirmat que «s'està complint amb el calendari» i que la necessària incorporació de funcionaris es fa de manera esglaonada, com amb els interns -fins a uns 115 més, en els pròxims quinze dies. «És un equipament nou de trinca, d'última generació, però estava absolutament infrautilitzat», ha conclòs.

tracking