Diari Més

La província de Tarragona té «només» 4 cirurgians plàstics, i a temps parcial

La SCCPRE es queixa dels pocs professionals que exerceixen en aquest àmbit a Catalunya

Molta gent aposta per la cirurgia plàstica.

La província de Tarragona té «només» 4 cirurgians plàstics, i a temps parcialEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SCCPRE) ha denunciat avui que la taxa de cirurgians plàstics als hospitals públics de Catalunya és una de les més baixes d'Espanya, 0,09 especialistes per cada 10.000 habitants.

La SCCPRE ha presentat aquest matí un informe sobre l'escassetat d'aquests professionals en el marc de les II Jornades de Cirurgia Plàstica dels Hospitals de Catalunya, celebrades a l'Hospital de Santa Caterina de Salt (Gironès).

L'informe assegura que a Catalunya sol hi ha 65 cirurgians plàstics, mentre que en altres comunitats el nombre de professionals que compten amb aquesta especialitat mèdica és molt superior.

En relació amb la distribució de pacients en centres hospitalaris a Catalunya, l'informe detalla que Barcelona és la província que compta amb una dotació més gran de cirurgians plàstics en la sanitat pública, seguida per Girona, Tarragona i Lleida, les dues últimes amb només 4 i 1 especialistes respectivament amb un contracte a temps parcial.

Castella i Lleó (0,14 especialistes per cada 10.000 habitants), Canàries (0,16) i Navarra (0,19) se situen per damunt de Catalunya, on els cirurgians plàstics representen ser 0,09 per cada 10.000 habitants.

Segons l'informe, aquest dèficit de cirurgians plàstics als hospitals catalans comporta conseqüències com reconstruccions mamàries de pitjor qualitat, un augment de seqüeles de traumatismes o més volum de pacients en llista d'espera per obesitat mòrbida.

tracking