Diari Més

Laboral

El SOC incrementa a 4,5 milions d'euros els recursos per combatre l'atur al Baix Penedès

La Generalitat incrementa en un 35% el pressupost en polítiques actives d'ocupació a la comarca amb la taxa d'atur més alta de Catalunya

La directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau.

El SOC incrementa a 4,5 milions d'euros els recursos per combatre l'atur al Baix PenedèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha donat a conèixer aquest dijous l'aposta de la Generalitat per intentar capgirar les xifres d'atur al Baix Penedès, una de les comarques més durament castigades. Ginesta ha anunciat que des del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) s'ha incrementat fins els 4,5 MEUR els recursos per combatre l'atur a la comarca, el que suposa un increment del 35% del pressupost en polítiques actives d'ocupació a la comarca.

«Coneixem la realitat social del Baix Penedès, les seves problemàtiques socials, d'atur i ocupació i per això passem dels 3,3 MEUR als 4,5 MEUR», ha afegit Ginesta. Així mateix, des del Departament de Treball es dona suport a les persones que pateixen dificultat i ha destinat 9,2 MEUR a la comarca en diverses polítiques suport a l'ocupació.

En una reunió amb alcaldes de la comarca, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies ha emplaçat al Baix Penedès a «definir les estratègies territorials que serveixin per treballar sobre les necessitats de la comarca, establint els eixos essencials i les prioritats pels propers anys». Ginesta ha instat al Baix Penedès a «dir cap a on vol anar el territori, amb les seves particularitats territorials, planificar les accions i establir un full de ruta perquè és necessari de cara a definir la seva estratègia».

tracking