Diari Més

Política

Salou tanca amb un superàvit de 5,6 MEUR del romanent de tresoreria el 2016

Hi ha hagut un incrment en 2,5 milions d’euros en la recaptació per sobre de les previsions

El Plenari de l'Ajuntament de Salou en una imatge d'arxiu. La liquidació s'aprova en el ple d'avui.

Salou tanca amb un superàvit de 5,6 MEUR del romanent de tresoreria el 2016ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou liquidarà el pressupost de 2016 amb un romanent de tresoreria de 5.655.782,73 euros. Un any més, i segons va explicar ahir el regidor de Serveis Econòmics, Antoni Brull, a través d’un comunicat públic «les arques municipals tanquen els números en positiu». L’aprovació de la liquidació del pressupost passarà pel ple de l’Ajuntament de Salou.

Segons el regidor Antoni Brull, «s’han produït un seguit de circumstàncies que han fet que aquests comptes es tanquin en positiu». Segons apuntava «el govern ha treballat molt dur i ha fet una bona gestió prioritzant els serveis a la ciutadania i amb un control de l’acció de govern per part de la regidoria de Serveis Econòmics que ha donat els seus fruits; amb una millora del funcionament dels centres gestors durant el 2016». «Hi ha hagut un increment en 2,5 milions d’euros de la recaptació per sobre de les previsions, en un 50% per majors ingressos urbanístics, un 15% per ingressos de major recaptació executiva i un 35% dels ingressos de la Generalitat per inversions endarrerides o per majors subvencions d’acció social i ocupació», afegeix l’edil de Serveis Econòmics. Tanmateix, la despesa corrent ha crescut un 0,98%, un percentatge inferior al límit legalment previst de l’1,8%, segons informa el mateix consistori.

Per la seva part, l’alcalde Pere Granados destacava ahir «la bona feina» en la gestió econòmica municipal que ha fet que el romanent de tresoreria superi els 5,6 milions d’euros i el nivell d’endeutament de la ciutat estigui en el 24,6%. «Molt allunyat del 75% màxim permès per llei. Hem de fer una valoració molt positiva de la gestió desenvolupada pel govern municipal perquè amb aquest romanent en positiu ens permetrà fer una sèrie d’inversions sostenibles per tirar cap endavant projectes programàtics», afegia. Granados destacava també que «en aquest mandat estem mantenint la inversió en infraestructures però sense retallar en els serveis que està oferint l’Ajuntament a la ciutadania». A més, l’alcalde assegurava que, amb aquests xifres, «no s’arribarà a formalitzar el préstec previst de 2,7 milions per aquest any 2017, donat que les inversions es poden assolir amb recursos propis».

tracking