Diari Més

Educació

Els estudis de Turisme i Oci a Vila-seca celebren el seu quinzè aniversari

L’abril de 2003 es va posar la primera pedra del primer edifici de l’actual Facultat

El dia 18 de març de 2002 es va signar el conveni que el va fer possible. D'esquerra a dreta Josep Poblet, Lluís Arola i Mercedes de Pablo.

Es compleixen quinze anys del desplegament dels estudis de Turisme i Oci a Vila-secaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat dia 18 de març va fer quinze anys de la signatura del conveni que van fer possible els estudis de Turisme i Oci a Vila-seca.En aquesta data de l’any 2002 l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, el rector de la URV, Lluís Arola, i la directora general d’Universal PortAventura, Mercedes de Pablo, van signar el conveni per al desplegament dels estudis universitaris. En l’acord s’assenyalava la voluntat de la Universitat de fer una oferta educativa completa sobre turisme en estreta relació amb els principals agents del sector; Universal Port Aventura, que ja desenvolupava un gran projecte turístic, declarava la voluntat d’imbricar-lo en la potenciació de la Costa Daurada i de les comarques de Tarragona; i l’ajuntament de Vila-seca expressava la seva voluntat de fer viable un projecte educatiu i formatiu en l’àmbit turístic. Uns mesos més tard, el 24 de juliol del mateix any, l’alcalde de la població i el rector van signar la cessió, per part del municipi, de l’edifici on havien de començar els estudis universitaris de Turisme. L’Ajuntament de Vila-seca va cedir a la Universitat l’antiga seu del Conservatori Professional de Música, que va ser remodelat i adequat al nou ús docent com a centre universitari. El primer curs 2002-03 va comptar amb 90 estudiants matriculats.

Així va néixer l’onzè centre integrat a la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Escola Universitària de Turisme i Oci (EUTO). L’abril de 2003 es va posar la primera pedra del primer edifici de l’actual Facultat al campus educatiu i esportiu de Vila-seca, de més de 2300 m2 de superfície. D’aquesta manera i amb l’especial implicació de l’Ajuntament de Vila-seca, el suport de PortAventura i la Federació Empresarial, prop de 100 empreses i organitzacions col·laboradores de pràctiques i una resposta social i sectorial molt positiva, els estudiants de la primera promoció de diplomats en Turisme per la Universitat Rovira i Virgili van poder acabar els seus estudis en unes instal·lacions completament adequades a les seves necessitats.

El curs 2009-10, com a conseqüència de la implantació del Pla Bolonya, es van iniciar a l’EUTO els estudis de grau en Turisme i grau en Geografia i Ordenació del Territori, que substituïen la diplomatura en Turisme i la llicenciatura en Geografia, respectivament. Aquest fet, juntament amb la impartició d’estudis de postgrau en els àmbits del turisme i de la geografia i l’ordenació del territori va tenir com a conseqüència que al 2012 es publiqués alDOGCel canvi de denominació de l’Escola, la qual va passar a denominar-se Facultat de Turisme i Geografia (FTG).

Posteriorment al 2013, el Departament de Geografia, fins aleshores ubicat al campus Catalunya, es va traslladar al campus Vila-seca de la URV, a l’edifici de la Facultat de Turisme i Geografia.

tracking